Διεθνή

Blue Monday σήμερα: Η πιο καταθλιπτική ημέρα του κόσμου

Blue Monday σήμερα: Η πιο καταθλιπτική ημέρα του κόσμου
Blue Monday σήμερα: Πέρα πως είναι Δευτέρα σήμερα άπαντες έχουν κάθε δικαίωμα να είναι στις... μαύρες τους. Πως καθιερώθηκε στις 20 Ιανουαρίου η χειρότερη ημέρα του χρόνου.

Blue Monday σήμερα: Δευτέρα σήμερα και όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και μαθητές επιστρέφουν στην καθημερινότητα. Το σαββατοκύριακο πέρασε και ξανά πάλι η γκρίνια επιστρέφει με τη ρουτίνα να προκαλεί συνήθως εκνευρισμό. Σήμερα όμως είναι μια ξεχωριστή ημέρα, στην οποία όλοι έχουμε δικαίωμα να είμαστε μελαγχολικοί και να αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα. Είναι Blue Monday!

Πως καθιερώθηκε η 20η Ιανουαρίου ως Blue Monday

Όλα ξεκίνησαν τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, όταν μία διαφημιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία έψαχνε το σενάριο για την καμπάνια του ταξιδιωτικού γραφείου Sky Travel. Η ιδέα ήταν να ορίσουν μία ημερομηνία ως την πιο μελαγχολική του χρόνου και η απάντηση στη μελαγχολία να είναι «κλείστε σήμερα τις διακοπές σας και διώξτε τη στενοχώρια».

Η θεωρία της Blue Monday προκύπτει επίσης και από μια μαθηματική εξίσωση, [W+(D-d)]xTQ/MxNA, που γεννήθηκε στο μυαλό του από τον ακαδημαϊκού Dr. Cliff Arnall, η οποία συνδυάζει παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα χρέη (D),τον μηνιαίο μισθό (d), τον χρόνος που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κτλ.

Η πρώτη Blue Monday στην ιστορία ήταν στις 20 Ιανουαρίου 2005. Ουσιαστικά, η Blue Monday σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έπεσαν έξω στο πρόγραμμα και τους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν. Ωστόσο η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν αποδέχεται τη συγκεκριμένη θεωρία, χαρακτηρίζοντας άκυρη επιστημονικά την συγκεκριμένη εξίσωση.

Για να πάμε κόντρα στη μελαγχολία της Blue Monday, μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους, να προγραμματίσουμε τις επόμενες διακοπές, να δούμε φίλους, να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι, ή να αφιερώσουμε χρόνο σε κάτι που μας ευχαριστεί πραγματικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments