Διεθνή

Βέλγιο μετανάστες: Αγνοούνται οκτώ άτομα που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Βόρεια Θάλασσα

Βέλγιο μετανάστες: Αγνοούνται οκτώ άτομα που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Βόρεια Θάλασσα
Βέλγιο μετανάστες: Συναγερμός έχει σημάνει στις βελγικές Αρχές για τον εντοπισμό οκτώ μεταναστών, που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Βόρεια Θάλασσα.

Βέλγιο μετανάστες: Οκτώ μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν με βάρκα τη Βόρεια Θάλασσα από την πόλη Λα Παν του Βελγίου, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, προφανώς για να φτάσουν στη Βρετανία, αγνοούνται και αναζητούνται από διασώστες και την αστυνομία. Έξι άλλοι μετανάστες, ένας Αφγανός και πέντε Ιρανοί, που ήταν μαζί τους συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συλληφθέντων, οι οκτώ μετανάστες που αναζητούνται κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή, διευκρίνισε η αστυνομία, όμως δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται.

«Δύο ανήλικα παιδιά» ενδέχεται να είναι μεταξύ των οκτώ αγνοούμενων. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες αφού ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 05:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) από έναν μετανάστη ο οποίος εντοπίστηκε στην ακτή να υποφέρει από υποθερμία. Ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ότι αναχώρησε μαζί με 13 άλλους μετανάστες με μία βάρκα από την Λα Παν στη Δυτική Φλάνδρα. Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι «η πυροσβεστική και το λιμενικό ξεκίνησαν αμέσως έρευνες». «Η γαλλική αστυνομία έχει επίσης ενημερωθεί», πρόσθεσαν οι βελγικές αρχές. Εκτός από τον μετανάστη που εντοπίστηκε με υποθερμία, οι πέντε άλλοι συλληφθέντες βρέθηκαν σε λεωφορείο που αναχώρησε από το Βέλγιο με προορισμό τη Γαλλία.

Ιταλία: «Πράσινο» στο Ocean Viking για αποβίβαση στη Σικελία με 39 μετανάστες

Την ίδια ώρα, οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν στο πλοίο Ocean Viking, το οποίο μεταφέρει 39 μετανάστες που περισυνέλεξε στα ανοικτά της Λιβύης, να δέσει σε ιταλικό λιμάνι. Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας συμφώνησαν να υποδεχθούν συνολικά 20 μετανάστες, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμη. Το πλοίο των οργανώσεων αρωγής Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα περισυνέλεξε τους μετανάστες, οι 19 από τους οποίους είναι ανήλικοι, στα ανοικτά της Λιβύης την Παρασκευή. Του δόθηκε άδεια να τους αποβιβάσει στο Ποτσάλο, στη Σικελία. Αφότου έπαψε να συμμετέχει στην κυβέρνηση το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είχε απαγορεύσει στα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που περισυλλέγουν μετανάστες στη Μεσόγειο την είσοδο στα ιταλικά λιμάνια, οι διασωθέντες γενικά δεν αναγκάζονται να περιμένουν τόσο μεγάλα διαστήματα στη θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments