Διεθνή

Βρετανία Brexit: Με τέσσερις τροπολογίες επιστρέφει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο

Βρετανία Brexit: Με τέσσερις τροπολογίες επιστρέφει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο
Βρετανία Brexit: Με τροπολογίες από τους Λόρδους επιστρέφει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βρετανία Brexit: Νέα τροπολογία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε η Βουλή των Λόρδων, η οποία αφορά την επαναφορά στο νομοσχέδιο μίας πρόβλεψης, που απάλειψε η κυβέρνηση, για τα δικαιώματα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων να επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στη Βρετανία, μετά το Brexit. Την τροπολογία κατέθεσε Λόρδος υποστηρικτής των Εργατικών, και έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθώς υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 80 ψήφων.

Συνολικά τέσσερις τροπολογίες ψηφίστηκαν στη Βουλή των Λόρδων επί του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης, το οποίο είχε περάσει πριν από λίγες μέρες από τη Βουλή των Κοινοτήτων χωρίς καμία τροποποίηση, με πλειοψηφία 99 ψήφων.

Αύριο, το νομοσχέδιο επιστρέφει στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά ήδη εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην κάνει δεκτές τις τροπολογίες των Λόρδων. Συγκεκριμένα, για την σημερινή ψηφοφορία δήλωσε ότι «η προστασία των ευαίσθητων παιδιών θα παραμείνει στις προτεραιότητες μας μετά το Brexit». Στη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή των Λόρδων, έγινε γνωστό από μέλος της κυβέρνησης ότι μόνο στην Αγγλία φιλοξενούνται πάνω από 5.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία αύξηση 146% από το 2014, ενώ το 2018 έγιναν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτα. Οι υπόλοιπες τροπολογίες που ψηφίστηκαν αφορούν τα σχέδια της κυβέρνησης να επιτρέπουν σε δικαστές μικρότερων δικαστηρίων να ανατρέπουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τη διασφάλιση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα λάβουν έγγραφα ως απόδειξη του δικαιώματος παραμονής τους στη Βρετανία μετά το Brexit. 

Υπενθυμίζεται, ότι στις 9 Ιανουαρίου η Βουλή των Κοινοτήτων έδωσε την τελική έγκρισή της στο νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, που ελέγχεται από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ενέκρινε με 330 ψήφους υπέρ έναντι 231 κατά το νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμφωνία Αποχώρησης), με το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πέρσι Λονδίνο και Βρυξέλλες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει στις 29 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του “διαζυγίου”. Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την Ένωση, οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments