Ελλάδα

Εκδόθηκε στη Γαλλία ο Mr Bitcoin

Εκδόθηκε στη Γαλλία ο Mr Bitcoin
Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του pagenews, που έγραφε ότι μέχρι το Σάββατο είτε θα εκδοθεί, είτε θα αφεθεί ελεύθερος.

Δυο εικοσιτετράωρα πριν λήξει το 30μηνο της κράτησής του στην Ελλάδα, ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του pagenews, που έγραφε την περασμένη Τρίτη, ότι ο κρατούμενος είτε θα εκδοθεί στη Γαλλία μέχρι το Σάββατο, είτε θα αφεθεί ελεύθερος, σύμφωνα με το νόμο. Για το λόγο αυτό γίνονταν συσκέψεις σε κορυφαίο επίπεδο, για να αποφασιστούν άμεσες και δραστικές λύσεις πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Ο 40χρονος Ρώσος, που είναι γνωστός ως Mr Bitcoin, καθώς είναι ιδρυτής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, από το νοσοκομείο «Αττικόν» όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο για τη Γαλλία, όπου εκδίδεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Πρώτα Γαλλία μετά Αμερική

Θυμίζουμε ότι τον Ρώσο κρατούμενο διεκδικούσαν Αμερική, Ρωσία και Γαλλία. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, εκδίδεται κατά προτεραιότητα στη Γαλλία, στη συνέχεια στην Αμερική και τέλος στη Ρωσία. Μετά την απόφαση αυτή, που υπεγράφη πριν ένα μήνα, ο Βινικ άρχισε νέα απεργία πείνας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ολοκλήρωνε την έκδοσή του μέχρι το Σάββατο, ο κρατούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς συμπληρώνονταν 30 μήνες από τη σύλληψή του, στις 25 Ιουλίου 2015 στη Χαλκιδική.

Λίγα λεπτά πριν την έκδοση του Ρώσου, προηγήθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του Βίνικ, να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. “Ο Βίνικ έχει απαχθεί, χωρίς νόμιμη διαδικασία και αγνοείται η τύχη του” δηλώνει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπουλου, δικηγόρος του Αλεξαντερ Βίνικ.

Λίγο αργότερα έκανε και σχετικό ποστ στη σελίδα της στο Facebook

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments