Ελλάδα

Πειραιάς κάνναβη: Εντοπίστηκε κοντέινερ που ζύγιζε 1,2 τόνους

Πειραιάς κάνναβη: Εντοπίστηκε κοντέινερ που ζύγιζε 1,2 τόνους
Πειραιάς κάνναβη: Το ΣΔΟΕ έπειτα από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε, εντόπισε κοντέινερ με 1,2 τόνους κατεργασμένης κάνναβης, ενώ η αξία της ποσότητας της κατεργασμένης κάνναβης που αποκαλύφθηκε εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πειραιάς κάνναβη: Το ΣΔΟΕ έπειτα από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε, εντόπισε κοντέινερ με 1,2 τόνους κατεργασμένης κάνναβης στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κοντέινερ έφθασε στις 4 Ιανουαρίου 2020 στο λιμάνι του Πειραιά.

Από λεπτομερή έρευνα του φορτίου προέκυψε ότι σε πεντακόσια είκοσι χαρτοκιβώτια επί του συνόλου τα οποία περιείχαν πολτό από χουρμάδες, είχαν επιμελώς αποκρυφτεί 6.304 συσκευασίες με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 1 τόνου 257 κιλών και 535 γραμμαρίων (1.257 κιλών και 535 γραμμαρίων) η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το εμπορευματοκιβώτιο και το σύνολο του φορτίου. Η αξία της ποσότητας της κατεργασμένης κάνναβης που αποκαλύφθηκε εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα ότι το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο ήταν φορτωμένο επί του πλοίου «CARTAGENA TRADER» είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019 με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εντοπισμός του κοντέινερ έγινε μετά από πληροφορία της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η έρευνα θα συνεχιστεί για να υπάρξει εξακρίβωση των αποστολέων και παραληπτών των ναρκωτικών.

 Αναφερόμενη στην υπόθεση η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνά Καλύβα, έδωσε συγχαρητήρια στις διωκτικές αρχές για την επιτυχία τους και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών να συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους με κάθε τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments