Διεθνή

Luis Alberto Spinetta: Αφιερωμένο στον Αργεντινό τραγουδιστή το doodle της Google

Luis Alberto Spinetta: Αφιερωμένο στον Αργεντινό τραγουδιστή το doodle της Google
Luis Alberto Spinetta: H Google αφιέρωσε το σημερινό της doodle στον Αργεντινό τραγουδιστή.

Luis Alberto Spinetta: Σε έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Λατινικής Αμερικής είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Ο λόγος για τον Luis Alberto Spinetta, τον Αργεντινό τραγουδιστή που σαν σήμερα πριν ακριβώς 70 χρόνια γεννήθηκε και έμελλε να χαρακτηριστεί ίσως ο κορυφαίος μουσικός της χώρας του.

Ο Luis Alberto Spinetta ήταν ένας από τους σημαντικότερους ροκ μουσικούς της Αργεντινής. Θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του βράχου της Αργεντινής, που θεωρείται η πρώτη ενσάρκωση του βράχου της ισπανικής γλώσσας. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στην οικιστική περιοχή Belgrano.

Ο Spinetta αφιερώθηκε πλήρως στη δική του μουσική. Στους στίχους του, υπάρχουν επιρροές πολλών συγγραφέων, ποιητών και καλλιτεχνών όπως ο Άρθουρ Ρίμπαουτ, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο Καρλ Γιουγκ, ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Φρίντριχ Νίτσε, ο Μισέλ Φουκώ, ο Gilles Deleuze, ο Carlos Castaneda και ο Antonin Artaud. Artaud.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 δημοσίευσε στον απολογισμό Twitter του γιου του Dante ότι αντιμετώπιζε καρκίνο του πνεύμονα. Πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, στην πατρίδα του στην Αργεντινή, σε ηλικία 62 ετών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στο πλαίσιο της αντιδραστικής και αυταρχικής κυβέρνησης του στρατηγού Χουάν Κάρλος Ονγκανία, το Μπουένος Άιρες υπέστη μια πολιτισμική άνθηση νέων καλλιτεχνικών εκφράσεων.

Η νέα γενιά της μεσαίας τάξης βυθίστηκε σε μια αναβρασμό που δεν θα ξαναεμφανιστεί στην Αργεντινή μέχρι την επιστροφή στη δημοκρατία το 1983

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments