Διεθνή

Νέος κοροναϊός κρούσματα: Ο ιός έφτασε σε Σιγκαπούρη και Σκωτία [pics&vid]

Νέος κοροναϊός κρούσματα: Ο ιός έφτασε σε Σιγκαπούρη και Σκωτία [pics&vid]
Νέος κοροναϊός κρούσματα: Αποφασίζει σήμερα ο ΠΟΥ αν η εξάπλωση του νέου κοροναϊού συνιστά «επείγουσα κατάσταση διεθνούς εμβέλειας».

Νέος κοροναϊός κρούσματα: Όλο και περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού εμφανίζονται σε όλον τον κόσμο. Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 18 ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 400 κρούσματα σε 13 επαρχίες της Κίνας. Μάλιστα σήμερα μπήκε σε καραντίνα και τρίτη πόλη στην Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για την πόλη Τσίμπι με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαίωσε και η Σιγκαπούρη. Η χώρα επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times. Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι Κινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα.

Φόβοι για κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Σκωτία

Φόβους για κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Σκωτία εκφράζουν οι Αρχές της χώρας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καθώς δύο Κινέζοι ταξιδιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Οι ασθενείς, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, πιστεύεται πως έρχονται από τη Γουχάν, την πόλη όπου ξέσπασε ο ιός που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους.

Οι εξετάσεις μέχρι στιγμής απέτυχαν να αποκλείσουν τον κοροναϊό ως αιτία των συμπτωμάτων. Οι ασθενείς, που βρίσκονται σε απομόνωση, λαμβάνουν θεραπεία στη Γλασκώβη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι δύο Κινέζοι -που δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν συγγενική σχέση- πέταξαν στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Το νοσοκομείο δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ενώ οι γιατροί ανέφεραν σε τοπικές εφημερίδες πως πιστεύουν ότι οι δύο εν λόγω περιπτώσεις ενδέχεται να είναι απλά κρούσματα γρίπης, όμως αντιμετωπίζονται ως σοβαρά εξαιτίας των συμπτωμάτων και της χώρας προέλευσης των ασθενών.

Χονγκ Κονγκ: Δύο παραθεριστικές περιοχές θα μετατραπούν σε ζώνες καραντίνας

Το Χονγκ Κονγκ μετέτρεψε δύο κατασκηνώσεις διακοπών σε ζώνες καραντίνας για όσους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Η ημιαυτόνομη αυτή περιοχή και μεγάλο διεθνές οικονομικό κέντρο έχει κηρύξει «αυξημένο συναγερμό», έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού αυτού, που έως τώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 18 ανθρώπους.

Οι δύο αυτές κατασκηνώσεις ήδη είχαν χρησιμοποιηθεί ως ζώνες καραντίνας και κατά την έξαρση της επιδημίας του σοβαρού οξέως αναπνευστικού συνδρόμου SARS, που πριν από 17 χρόνια είχε κοστίσει τη ζωή σε 299 ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ. Μέχρι στιγμής στην πόλη έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα από τον νέο κοροναϊό.

Οι νοσήσαντες είχαν επιστρέψει μόλις από την πόλη Ουχάν, στην κεντροανατολική Κίνα, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία και έχουν τεθεί σε απομόνωση εντός του νοσοκομείου. Σήμερα, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν επίσης την ακύρωση των πενθήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος, που θα ξεκινούσαν από το Σάββατο.

Νέος κοροναϊός: Τρεις πόλεις σε καραντίνα στην Κίνα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κινεζικά Μέσα, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι και στην πόλη Τσίμπι θα διακοπεί η λειτουργία των συγκοινωνιών, όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί θα ματαιωθούν, τα ξενοδοχεία θα ελέγχουν σε καθημερινή βάση τους πελάτες τους αν έχουν πυρετό ενώ αναβάλλονται και οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων. Μάλιστα τονίζεται πως θα συλλαμβάνεται όποιος δεν ακολουθεί πιστά αυτές της οδηγίες.

Την ίδια στιγμή το Πεκίνο ακυρώνει δημοφιλείς εκδηλώσεις για το κινεζικό νέο έτος λόγω του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, η Πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει πολύ δημοφιλείς εκδηλώσεις για το νέο κινεζικό έτος λόγω της επιδημίας του κοροναϊού που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 17 ανθρώπων στην Κίνα.

Οι διακοπές για το νέο έτος ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, και διαρκούν μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι του Πεκίνου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται με την ευκαιρία αυτή ανά εκατοντάδες χιλιάδες στα πάρκα προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς του λιονταριού και του δράκου.

ΠΟΥ: Αποφασίζει σήμερα αν η εξάπλωση του νέου κοροναϊού συνιστά «επείγουσα κατάσταση διεθνούς εμβέλειας»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει σήμερα αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού στην Κίνα. Εάν λάβει τελικά αυτήν την απόφαση, θα είναι η έκτη φορά που κηρύσσεται διεθνής συναγερμός για επιδημία την τελευταία δεκαετία. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, είπε ότι δεν είναι έτοιμος σε αυτή τη φάση να αποφασίσει και για αυτό θα παρατείνει για μία ημέρες τις συζητήσεις των ειδικών της επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση. «Η απόφαση του να κηρυχθεί ή όχι «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας» είναι μια απόφαση που θα ληφθεί με μεγάλη σοβαρότητα και δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν λάβω τις διαθέσιμες αποδείξεις», είπε στους δημοσιογράφους ο Γκεμπρεγιέσους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments