Διεθνή

Νέος κοροναϊός νεκροί: Στους 18 οι θάνατοι από τον ιό – Νέα κρούσματα στη Σιγκαπούρη και στο Βιετνάμ

Νέος κοροναϊός νεκροί: Στους 18 οι θάνατοι από τον ιό – Νέα κρούσματα στη Σιγκαπούρη και στο Βιετνάμ
Νέος κοροναϊός νεκροί: Ο ιός έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 630 στην Κίνα.

Νέος κοροναϊός νεκροί: Οι υγειονομικές αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεμπέι γνωστοποίησαν ότι απεβίωσε ένας ασθενής που είχε νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία. Με τον νέο αυτόν θάνατο ο απολογισμός από την επιδημία ανέρχεται πλέον στους 18 νεκρούς. Η Υγειονομική Επιτροπή της επαρχίας Χεμπέι ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ότι ο ασθενής, ηλικίας 80 ετών, απεβίωσε χθες Τετάρτη, όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι είχε νοσήσει από τον ιό έως σήμερα.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 630 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times.

Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι κινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα.

Βιετνάμ: Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο Κινέζοι πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Κινέζοι πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και η υγεία τους βρίσκεται σε «καλή κατάσταση». Οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, νοσηλεύονται από την 22α Ιανουαρίου, αφού παρουσίασαν πυρετό και τώρα υποβάλλονται σε αγωγή στο νοσοκομείο Τσο Ρέι στην πόλη Χο Τσι Μινχ, έγινε γνωστό από το υπουργείο, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

Ο γιος έφθασε πρόσφατα στο Βιετνάμ από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ο νέος ιός πρωτοδιαγνώστηκε, και μετέβη στην πρωτεύουσα Ανόι και την πόλη Νχα Τρανγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, προτού μπει στο νοσοκομείο. «Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί για ύποπτα συμπτώματα στα αεροδρόμια Νχα Τρανγκ και Ντανάνγκ, όπου πολλοί Κινέζοι επισκέπτες φθάνουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Νγκουγιέν Τρουόνγκ Σον.

«Όλοι οι επισκέπτες από τις περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σκωτία: Τέσσερις άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας στις πληροφορίες ότι τέσσερις ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε νοσοκομεία της Σκωτίας. «Αυτά τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικά και κανείς δεν έχει βγει θετικός στον ιό» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε σήμερα τους ταξιδιώτες να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση στην Κίνα λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.  Η Κίνα έθεσε σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα σε τουλάχιστον τρεις πόλεις στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους και από τον οποίο νοσούν περισσότεροι από 630, την ώρα που οι αρχές εργάζονται για να αποτρέψουν την εξάπλωσή του παγκοσμίως.

Επιπλέον, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών αύξησαν στο 3 το επίπεδο συναγερμού όσον αφορά τα ταξίδια λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στην Κίνα, συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη επουσιώδες ταξίδι στην Ουχάν, στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments