Οικονομία

Tesla κεφαλαιοποίηση: Εκτοξεύονται οι μετοχές της – Ξεπερνά Ford και General Motors

Tesla κεφαλαιοποίηση: Εκτοξεύονται οι μετοχές της – Ξεπερνά Ford και General Motors
Tesla κεφαλαιοποίηση: O αμερικάνικος κολοσσός σημειώνει σημαντική άνοδο της τάξεως του 6%, αποτέλεσμα που τον φέρνει να ανταγωνιστεί και με το παραπάνω αυτοκινητοβιομηχανίες με εμπειρία δεκαετιών.

Tesla κεφαλαιοποίηση: Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπει για τα καλά στον χώρο της αυτοκίνησης. Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ευρέως γνωστή – με τους οδηγούς να την μαθαίνουν τα τελευταία χρόνια – ωστόσο η φήμη της έχει εκτοξευθεί σε όλες τις μεγάλες αγορές ανεβάζοντάς την με σταθερά βήματα στη κορυφή.

Η Tesla ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση των 100 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο έως 6%, αποτέλεσμα που ήρθε έπειτα από σημαντικές κινήσεις στον χώρο της αυτοκίνησης.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έφτασε έως και τα 104,5 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση της Volkswagen AG που φτάνει τα 100 δισ. δολάρια περίπου. Είναι πλέον η πιο «ακριβή» αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όλων των εποχών με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά αυτές της Ford και της General Motors μαζί.

Η άνοδος της Τετάρτης είναι το τελευταίο κομμάτι ενός ράλι που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει διπλασιάσει την τιμή της μετοχής από τότε. Η αρχή έγινε όταν η εταιρεία ανακοίνωσε μια αναπάντεχη επιστροφή στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του 2019. Το ράλι διατηρήθηκε από τον ικανοποιητικό αριθμό παραγγελιών του τετάρτου τριμήνου καθώς και από την προοπτική του νέου Gigafactory της εταιρείας στη Σαγκάη.

Το επίπεδο των 100 δισ. δολαρίων είναι σημαντικό και για τον ιδρυτή και επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ καθώς ξεκλειδώνει το πρώτο κομμάτι της αμοιβής τους ύψους 346 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments