Οικονομία

Συντάξεις αυξήσεις: Μέχρι 252 ευρώ επιπλέον τον μήνα σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους

Συντάξεις αυξήσεις: Μέχρι 252 ευρώ επιπλέον τον μήνα σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους
Συντάξεις αυξήσεις: Αυξήσεις έως 252 ευρώ το μήνα σε 1.000.000 συντάξεις υποσχέθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συντάξεις αυξήσεις: Τα σημαντικά οφέλη που θα έχουν οι μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων μέσα από το νέο Ασφαλιστικό σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Συγχρόνως προανήγγειλε αυξήσεις έως 252 ευρώ το μήνα σε 1.000.000 συντάξεις. Εκτός από τις κύριες, ο υπουργός, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», προανήγγειλε αυξήσεις και στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής).

“Πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ (μέση διακύμανση από 5 έως 200 ευρώ)” τόνισε χαρακτηριστικά.

Με το νέο ασφαλιστικό, λέει ο υπουργός Εργασίας, καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα, λόγω των μειωμένων εισφορών για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης. Όσον αφορά στις εισφορές, ο κ. Βρούτσης αναφέρει πως το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα.

Θα αποτελείται από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής, τις οποίες θα επιλέγει ο ασφαλισμένος κάθε αρχή του έτους ανάλογα με τον δικό του προγραμματισμό και συμφέρον. Για τους αγρότες, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι διατηρείται το προστατευτικό περιβάλλον σχετικά με τις μειωμένες εισφορές τους, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον νέο ασφαλιστικό νόμο για όσους συνταξιούχους αγρότες θέλουν να εργαστούν, ώστε να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ: Ξεκίνησε η καταβολή στους δικαιούχους για τον Φεβρουάριο

Εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου 2020, οι οποίες καταβλήθηκαν νωρίτερα, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της καθορισμένης ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2020, αλλά και για λόγους διευκόλυνσης των συνταξιούχων, αποφασίστηκε ότι:

  • Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
  • (Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2020 την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020)
  • (Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Φεβρουαρίου 2020 θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020)
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων Φεβρουαρίου 2020 την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments