Τεχνολογία

Αυτή είναι η κοπέλα που βγάζει χιλιάδες ευρώ το χρόνο ψιθυρίζοντας στο YouTube

Αυτή είναι η κοπέλα που βγάζει χιλιάδες ευρώ το χρόνο ψιθυρίζοντας στο YouTube
Το νέο trend στο YouTube είναι τα ASMR βίντεο.

Το YouTube είναι ο πιο διαδεδομένος και πετυχημένος ιστότοπος για την κοινοποίηση, αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών. Τα τελευταία χρόνια πολλοί δημιουργοί έχουν βγάλει πολλές χιλιάδες ευρώ ανεβάζοντας πρωτότυπα βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα. Το νέο trend που κυκλοφορεί πλέον στο YouTube είναι τα ASMR βίντεο. Ο λόγος είναι πως οι χρήστες ισχυρίζονται ότι τους βοηθάνε να χαλαρώσουν, μετά από μια κοπιαστική και αγχωτική μέρα, και να κοιμηθούν.

Τι είναι τα ASMR βίντεο;

Το ASMR, ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία, στην οποία εισέρχεται το άτομο, και κατά την οποία βιώνει ένα ρίγος, μια αίσθηση μουδιάσματος στο δέρμα, που ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής και κινείται προς τα κάτω, στον αυχένα και στην άνω σπονδυλική στήλη. Αυτό ακριβώς το ρίγος, που φέρνει χαλάρωση, στοχεύουν να σου προκαλέσουν όσοι κάνουν ASMR βίντεο, ξεφυλλίζοντας βιβλία, χτυπώντας τα δάχτυλά τους, κουνώντας πράγματα, βγάζοντας ακαταλαβίστικους ήχους ή -στην προκειμένη περίπτωση- ψιθυρίζοντας. Με τον τρόπο που προκαλείται το ASMR, προσφέρει μια αίσθηση ευφορίας και προκαλεί ένα συνδυασμό θετικών συναισθημάτων, μέσω συγκεκριμένων οπτικοακουστικών ερεθισμάτων.

Υπάρχουν μάλιστα κανάλια στο YouTube που ανεβάζουν ASMR βίντεο και αμείβονται με πάρα πολλά χρήματα. Ένα τέτοιο κανάλι διαθέτει και η Lottie Fellows.

Η 20χρονη Βρετανίδα, φοιτήτρια λογιστικής και οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, έχει γίνει πια τόσο διάσημη με τα ASMR βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube, που βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο από αυτά. Τα views κάθε της βίντεο ξεπερνούν τις 245.000, με την ίδια να μιλάει για το πώς «γνώρισε» το ASMR: «Θυμάμαι, στο σχολείο, κάποια στιγμή ο δάσκαλος διάβαζε κάτι ήρεμα στην τάξη. Τα λεγόμενά του και οι ήχοι του ξεφυλλίσματος των σελίδων του βιβλίου, μου προκάλεσαν μια ανατριχίλα στο κεφάλι και ήθελα να κοιμηθώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments