Διεθνή

Κοροναϊός Έλληνες στην Κίνα: Τι λέει Έλληνας που ζει στο Χόνγκ Κόνγκ

Κοροναϊός Έλληνες στην Κίνα: Τι λέει Έλληνας που ζει στο Χόνγκ Κόνγκ
Κοροναϊός Έλληνες στην Κίνα: Ο Κωνσταντίνος Κουμάνης, ζει στο Χονγκ Κόνγκ και μίλησε στο Pagenews.gr για τον ιό, που μαστίζει την Κίνα.

Κοροναϊός Έλληνες στην Κίνα: Τρομοκρατημένοι είναι και οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κίνα από την έξαρση του κοροναϊού ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει τουλάχιστον 80 άτομα ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2700. Ο Κωνσταντίνος Κουμάνης είναι Έλληνας που ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την οικογένειά του στο Χόνγκ Κόνγκ και μίλησε στο pagenews.gr για το πως βλέπουν οι Έλληνες την έξαρση του θανατηφόρου ιού αλλά και τι ακούγονται από τα Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας. “Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω υπάρχει ένας απίστευτος πανικός και τρόμος για την έξαρση του ιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ιός ξεκίνησε από την ψαραγορά εκεί στα θαλασσινά. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς δεν έχουμε μάθει για κάποιον Έλληνα που να έχει προσβληθεί, ενώ όλοι φοράμε μάσκες και δεν κυκλοφορούμε πολύ έξω.

Είναι ένας θανατηφόρος ιός και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εδώ”, λέει ο Κωνσταντίνος Κουμάνης και επισημαίνει: “Τα περισσότερα μαγαζιά που πουλούσαν μάσκες έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους ενώ υπάρχει και μεγάλη αισχροκέρδεια. Για παράδειγμα αν μια μάσκα πωλούνταν πριν την έξαρση του ιού 5 ευρώ τώρα πωλείται 15 ευρώ, για να καταλάβετε”. Όπως είπε στο Pagenews.gr ο Κωνσταντίνος Κουμάνης, οι Έλληνες που ζουν στο Χόνγκ Κόνγκ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι: “Οι Έλληνες που ζουν εδώ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και φοβόμαστε αρκετά. Πλένουμε διαρκώς τα χέρια μας με ζεστό νερό, φοράμε συνέχεια μάσκα, αλλά και πάλι δεν εφησυχαζόμαστε.

Βλέπω στο δρόμο πολλούς Κινέζους να μην φοράνε μάσκες και λέω μα πως είναι δυνατόν να μην φοβούνται αλλά και να μην παίρνουν έστω και αυτά τα τυπικά μέτρα προστασίας. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και περιμένουμε τώρα από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού”.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έχει φθάσει τα 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της επικράτειας, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 80 σε αριθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments