Οικονομία

Viva Wallet: Απέκτησε το 100% των μετοχών της Praxia Bank

Viva Wallet: Απέκτησε το 100% των μετοχών της Praxia Bank
Viva Wallet: H απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Viva Wallet: Tη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Praxia Bank. Έτσι, η Viva Wallet Holdings ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Ειδικότερα και έπειτα από τη συμφωνία, η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ενώ σημειώνεται πως η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με πληροφορίες η Atlas έλαβε 9 εκατομμύρια ευρώ ως τίμημα, ενώ η Viva καλύπτει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της Τράπεζας για τους επόμενους 12 μήνες, ύψους 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Viva Wallet:

H Viva Wallet Holdings ανακοινώνει τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε και η Praxia Bank:

«Η Praxiabank ανακοινώνει ότι η Atlas Merchant Capital, 100% μέτοχος της Τράπεζας, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Praxiabank και της Atlas Merchant Capital».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments