Πολιτική

Επίδομα γέννησης: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε η ρύθμιση – Αύριο ψηφίζεται η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Επίδομα γέννησης: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε η ρύθμιση – Αύριο ψηφίζεται η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
Επίδομα γέννησης: Το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης υπερψηφίστηκε κατά ευρεία πλειοψηφία - Αύριο θα ψηφιστεί η τροπολογία για την πολυΐδιοκτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία.

Επίδομα γέννησης: Με ευρύτατη πλειοψηφία, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται επίδομα γέννησης 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Το άρθρο 1 του ομώνυμου νομοσχεδίου υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΜέΡΑ25 που δήλωσε “παρών”. Τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία. 

Η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για την πολυϊδιοκτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13:00, αύριο. Νωρίτερα σήμερα η κ. Μενδώνη είχε τοποθετηθεί στη Βουλή επί του θέματος όταν κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό.

Λ.Μενδώνη: «Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης»

Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία με την οποία, «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Όπως είπε η κα Μενδώνη με την τροπολογία (που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης) επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων, σε περιπτώσεις παραβάσεων του αθλητικού νόμου, ιδίως των διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Η ρύθμιση, παρατήρησε, «σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανά τους τη νέα ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης».

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, «όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο ο θέμα του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μας» είπε η κα Μενδώνη. Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της».

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η τροπολογία θα εντασσόταν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης για να υπερψηφιστεί και να ισχύσει από απόψε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και έτσι θα ψηφιστεί αύριο. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γ. Ψυχογιού κατήγγειλε την τροπολογία ως «απαράδεκτη» και αρκέστηκε να πει για τη στάση του κόμματός του «θα δούμε τι θα κάνουμε στη διάρκεια της συζήτησης». Eνώ ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως «κάθε παρέμβαση και επιλογή του κ. Αυγενακη βάζει φωτιές και οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Παρέμβαση στη σύνθεση της Επιτροπής, σχολιασμός και αναίρεση της απόφασης της, τροφοδοσία διχασμού και έντασης, τροπολογία τροποποίησης βαθμολογίας πρωταθλήματος, και θα έχουμε και συνεχεία»

«Προχειρότητα, αναξιοπιστια, παραβίαση κανόνων δικαίου και νομοθετησης, αποφυγή διαλόγου και αδιαφάνεια. Πως λέμε αθλητικά ιδεώδη, το αντίθετο» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Και την κρίσιμη ώρα της ευθύνης επιλέγει να κρυφτεί και από την Βουλή. Και η κα Μενδωνη δηλώνει δημόσια ότι απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία. Και η ερώτηση είναι απλή. Από ποιον;;;» αναρωτήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments