Πολιτική

Δένδιας Μαυροβούνιο: Συνάντηση με τον ομόλογό του

Δένδιας Μαυροβούνιο: Συνάντηση με τον ομόλογό του
Δένδιας Μαυροβούνιο: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου είχε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας Μαυροβούνιο: Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο twitter.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς, καθώς τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Τα μνημόνια Τουρκίας και Λιβύης δεν έχουν θέση στη λιβυκή κρίση”:

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως τα μνημόνια της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν μπορούν να έχουν θέση στην πολιτική λύση της λιβυκής κρίσης, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε κοινή προσπάθεια για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη. «Θεωρούμε περίπου ακατανόητη τη μη αναφορά στην ακυρότητα των μνημονίων στα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου και την ανεπαρκή επιμονή σε αυτό από τους αξιωματούχους της ΕΕ που παρίσταντο στη διάσκεψη. Στην ουσία όμως και τα μνημόνια αποτελούν ωμή έξωθεν παρέμβαση στη Λιβύη. Η υπεράσπιση της κοινής ευρωπαϊκής θέσης, όπως αυτή ελήφθη στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μας δεσμεύει όλους με τον πιο απόλυτο τρόπο» είπε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments