Διεθνή

Νέος κοροναϊός Ρωσία Κίνα: Κλείνουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών

Νέος κοροναϊός Ρωσία Κίνα: Κλείνουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών
Νέος κοροναϊός Ρωσία Κίνα: Η εξάπλωση του ιού οδήγησε τη Ρωσία να κλείσει τα σύνορά της με την Κίνα και τις χώρες της Άπω Ανατολής

Νέος κοροναϊός Ρωσία Κίνα: Την ώρα που οι νεκροί από τον επικίνδυνο ιό έχουν φτάσει τους 170, εκ των οποίων οι 38 πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες, η Ρωσία αποφάσισε να λάβει δραστικά και ουσιαστικά μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην ενδοχώρα. Η Ρωσία, λοιπόν, κλείνει  τα σύνορά της στην περιοχή της Άπω Ανατολής προκειμένου να εμποδίσει ασθενείς που ενδεχομένως έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό να περάσουν τα σύνορα από τη γειτονική Κίνα.

Η ανακοίνωση ήρθε δια στόματος πρωθυπουργού της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν. «Θα ενημερώσουμε όλους για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή καθώς και για άλλα μέτρα που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος στο νεοδιορισμένο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.

Η Ρωσία παρακολουθεί τη νέα επιδημία κοροναϊού από την έναρξή του Καθώς αυξάνεται η επιδημία, έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση ειδική ομάδα εργασίας για να αποτρέψει τον θανατηφόρο ιό να φτάσει στη χώρα. Προηγουμένως, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στην Κίνα, εκτός κι αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Στους 170 οι νεκροί – Έκτακτη συνεδρίαση ΠΟΥ

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Η επιτροπή διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτή την επαρχία, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα Πέμπτη, και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας. «Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο #κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

Νέος κοροναϊός: Πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα  σε Φιλιππίνες και Ινδία

Ο υπουργός Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για μια 38χρονη Κινέζα, η οποία έφτασε στις Φιλιππίνες από την Ουχάν, την κινεζική μητρόπολη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός Φρανσίσκο Ντούκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ντούκε πρόσθεσε ότι η γυναίκα αυτή, η οποία εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον νέο ιό, έχει τεθεί σε απομόνωση σε κυβερνητικό νοσοκομείο και δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής συμπτώματα. Την ίδια ώρα και η κυβέρνηση της Ινδίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, το οποίο εντοπίστηκε στο κρατίδιο Κεράλα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ένας ασθενής εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό και τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση, στην οποία διευκρίνισε επίσης ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments