Ελλάδα

Γιορτή σήμερα: Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Γιορτή σήμερα: Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
Γιορτή σήμερα: Δείτε τις γιορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου.

Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου είναι των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων, της Αγίας Αθανασίας και τριων θυγατέρων. Μην ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά στους: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα.

Ειδικότερα, οι Άγιοι Μάρτυρες Κύρος και Ιωάννης έζησαν κατά την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Ο Άγιος Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια, ενώ ο Άγιος Ιωάννης καταγόταν από την Έδεσσα της Μεσοποταμίας. Βρήκαν μαρτυρικό θάνατο δια αποκεφαλισμού το έτος 292 μ.Χ.

Γεγονότα στις 31 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1862 Ο Άλβαν Γκράχαμ Κλαρκ ανακαλύπτει με ένα τηλεσκόπιο 47 εκατοστών το λευκό νάνο Σείριο Β, συνοδό του Σείριου.

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1915 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που κάνει μεγάλης κλίμακας χρήση δηλητηριωδών αερίων, στη Μάχη του Μπολιμόβ κατά της Ρωσίας.

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1946 Το νέο σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, που είναι στα πρότυπα της Σοβιετικής Ένωσης, αναγνωρίζει ότι αποτελείται από έξι Δημοκρατίες (Βοσνία

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1954 Στη Γιουγκοσλαβία, ο στρατάρχης Τίτο απορρίπτει το σοβιετικό πρότυπο της συγκεντρωτικής εξουσίας και οικονομίας.

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1958 Εκτοξεύεται από τον αμερικανικό στρατό ο πρώτος δορυφόρος της χώρας. Ο «Εξπλόρερ 1», τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, για να μελετήσει τις κοσμικές ακτίνες.

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου: 1993 Οι Αβορίγινες, οι ιθαγενείς στην Αυστραλία, αμφισβητούν την κυριαρχία της λευκής πλειοψηφίας και απειλούν ότι, θα καταφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης, για την ισότιμη μεταχείρισή τους και την επιστροφή των εκτάσεών τους, που καταπατήθηκαν από τους αποικιοκράτες.

Γεννήσεις στις 31 Ιανουαρίου

1884: Τέοντορ Χόις, Γερμανός πολιτικός

1929: Ρούντολφ Μέσμπαουερ, Γερμανός φυσικός

1937: Φίλιπ Γκλας, Αμερικανός συνθέτης

1938: Βεατρίκη, βασίλισσα της Ολλανδίας

Θάνατοι στις 31 Ιανουαρίου

1828: Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης, Έλληνας στρατιωτικός και ήρωας της ελληνικής επανάστασης

1903: Νικόλαος Μαυροκορδάτος, Έλληνας πολιτικός

1944: Ζαν Ζιρωντού, Γάλλος συγγραφέας

1991: Κώστας Μουντάκης, Έλληνας μουσικός

1993: Αλεξάντερ Γκιράρντ, Αμερικανός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και επίπλων

2007: Κίρκα, Φινλανδός τραγουδιστής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments