Διεθνή

Νέος κοροναϊός: Παιδί πέντε χρονών το νέο κρούσμα στην Γερμανία – Συναγερμός και στη Λευκωσία

Νέος κοροναϊός: Παιδί πέντε χρονών το νέο κρούσμα στην Γερμανία – Συναγερμός και στη Λευκωσία
Νέος κοροναϊός: Ένα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας είναι το έκτο διαπιστωμένο κρούσμα του νέου κινεζικού κοροναϊού στην Γερμανία. Ύποπτο περιστατικό και στην Κύπρο.

Νέος κοροναϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι νεκροί από το νέο κοροναϊό. Ένα παιδί πέντε χρονών είναι το νέο κρούσμα στην Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για το παιδί ενός υπαλλήλου της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας «Webasto», ο οποίος είχε ήδη διαγνωστεί ως ασθενής, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, όλα τα μέλη της οικογένειας παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως και το άμεσο περιβάλλον τους.

«Η κατάσταση της υγείας όλης της οικογένειας είναι σταθερή. Τα παιδιά έχουν ήδη αρρωστήσει ελαφρώς και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, αλλά θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια έχει πιθανότατα επιμολυνθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής, Τόμας Γκλουκ, και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους γονείς, ένα βρέφος έξι μηνών και δύο παιδιά έως πέντε ετών.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου για τον κοροναϊό, η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac εκτίμησε σήμερα ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί η έρευνα και όλες οι απαραίτητες δοκιμές. Η CureVac θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία και γι’ αυτόν τον σκοπό θα λάβει επιπλέον πόρους ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Συμμαχίας για Καινοτομίες στον τομέα της Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI).

«Αναπτύσσουμε ήδη μια ουσία εμβολίου, η οποία έπειτα από επιτυχείς προκλινικές έρευνες θα μπορεί να δοκιμαστεί σε κλινικές έρευνες, με ανθρώπους. Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί σε 16 εβδομάδες», δήλωσε η Πρόεδρος της εταιρίας Μαριόλα Φοτίν-Μλέτσεκ. «Ο κοροναϊός προκαλεί αυτές τις μέρες ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας ‘Ανια Κάρλιτσεκ.

Πρώτο κρούσμα και στη Σουηδία.

Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα βγήκε θετική στον νέο κινεζικό κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη νότια Σουηδία. «Πρόκειται για μία γυναίκα που επισκέφθηκε την περιοχή της Ουχάν στην Κίνα και παρουσίασε βήχα, μετά την άφιξή της στη Σουηδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής. «Δεν είναι σοβαρά άρρωστη», επισημαίνεται.

Παράλληλα, Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ενώ την ίδια ώρα, η Ιταλία κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες. «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας, Κρις Γουίτι, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασθενείς περιθάλπονται από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ακολουθούμε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε. Ο αξιωματούχος σημείωσε παράλληλα ότι διεξάγονται έρευνες για «να εντοπισθούν γρήγορα» τα άτομα που είναι πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς. Οι βρετανικές Aρχές δεν διευκρίνισαν πού εντοπίσθηκαν τα δύο κρούσματα, ούτε εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα. Την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τους Βρετανούς να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι προς την Κίνα. Την επομένη, η British Airways διέκοψε όλες τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα.

Ο κοροναϊός έχει θέσει σε συναγερμό και την Κύπρο μετά τον εντοπισμό ύποπτου περιστατικού στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για άτομο από την Κίνα, το οποίο είχε φτάσει πρόσφατα στην Κύπρο. Ο άνδρας με συμπτώματα κοροναϊού, παρουσίασε υψηλό πυρετό, έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του φονικού ιού. Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας προηγουμένως σχετικά με πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού στην Κύπρο, στην οποία διέψευδε την εμφάνιση κρούσματος ξεκαθαρίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ισχύουν.

Σε μια άλλη εξέλιξη το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα, αναφέροντας ότι “οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στην Κίνα συμβουλεύονται όπως αποφύγουν εντελώς μετάβαση τους στην επαρχία Hubei ένεκα επιδημίας ενός νέου στελέχους κοροναϊού που όπως έχει επιβεβαιωθεί μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Καλούνται επίσης να αποφύγουν μη αναγκαία ταξίδια στο υπόλοιπο της επικράτειας Κίνας“.

Αυτή τη στιγμή οι νεκροί ανέρχονται στους 213.

Συγκεκριμένα,περισσότερα από 40 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή την Πέμπτη στην Κίνα, τα περισσότερα από κάθε άλλη μέρα, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 213, ενώ είναι σχεδόν 10.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Οι Κινεζικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι όλοι οι θάνατοι της χθεσινής ημέρας κατεγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, το σημείο «μηδέν», δηλαδή, της επιδημίας που επεκτείνεται καθημερινά σε όλο και περισσότερες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments