Διεθνή

Νέος Κοροναϊός Χονγκ Κονγκ: Με απεργία προειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό

Νέος Κοροναϊός Χονγκ Κονγκ: Με απεργία προειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό
Νέος Κοροναϊός Χονγκ Κονγκ: "Tα μέσα πρόληψης της επιδημίας και το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα είναι επαρκή", τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Νέος Κοροναϊός Χονγκ Κονγκ:  Χιλιάδες μέλη του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων ψήφισαν σήμερα υπέρ μιας απεργιακής κινητοποίησης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως το κλείσιμο των συνόρων με την ηπειρωτική Κίνα όπου η επιδημία μετρά ήδη 259 νεκρούς. Δεκατέσσερα κρούσματα λοίμωξης από τον κοροναϊό επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, όπου 112 άνθρωποι είναι σε καραντίνα.

Περισσότερα από 3.000 μέλη του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές, ψήφισαν υπέρ της απεργίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αν δεν αντιμετωπιστεί η πηγή της μόλυνσης, “τα μέσα πρόληψης της επιδημίας και το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα είναι επαρκή”, δήλωσε η Γουίνι Γου, πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων νοσοκομειακής διοίκησης (HAEA). “Δεν θέλουμε να απεργήσουμε, αλλά η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα του ιατρικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή”.

Οι εκπρόσωποι της HAEA, μιας νέας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, αναμένεται να συναντήσουν τον εργοδότη τους, τη νοσοκομειακή διοίκηση της πόλης του Χονγκ Κονγκ για διαπραγματεύσεις αύριο, Κυριακή. Σύμφωνα με το συνδικάτο, 9.000 μέλη του υποστηρίζουν την απεργία.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, το 30% αυτών, οι οποίοι δεν εκτελούν καθήκοντα κεντρικής σημασίας, θα σταματήσουν τη δουλειά τους από τη Δευτέρα. Οι άλλοι, οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών, θα συμμετάσχουν αργότερα σε τετραήμερη απεργία.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, πιστή στο Πεκίνο, αρνήθηκε να κλείσει εντελώς τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, σε αντίθεση με αυτό που ζητούσε ένα μέρος της κοινής γνώμης. Ωστόσο, η κυβέρνηση έκλεισε έξι από τα 14 σημεία διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα. Την Παρασκευή, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, δήλωσε ότι το πλήρες κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ρεαλιστικό.

Νέος Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε το όγδοο κρούσμα στη Γερμανία

Το όγδοο κρούσμα κοροναϊού στην Γερμανία επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου. Και ο νέος ασθενής, ένας 33χρονος άνδρας από το Μόναχο, εργάζεται στην εταιρία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Webasto, όπου έχουν εντοπιστεί έξι άλλα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του πεντάχρονου παιδί που διαγνώσθηκε χθες από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βαυαρίας και νοσηλεύεται.

130 Γερμανοί επαναπατρίσθηκαν από την Ουχάν – Έντεκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα

Έντεκα από τα 130 άτομα που επαναπατρίσθηκαν νωρίτερα απόψε από την Ουχάν με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κοροναϊό.

Το αεροσκάφος «Κουρτ Σουμάχερ», τύπου Airbus A310, επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί στην Μόσχα, ωστόσο οι ρωσικές υπηρεσίες δήλωσαν τελικά αδυναμία και για αυτό η πτήση συνεχίστηκε μέσω Ελσίνκι. Την πτήση από την Κίνα ανέμενε δεύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε μεταφέρει νέο πλήρωμα για το υπόλοιπο της πτήσης μέχρι την Φρανκφούρτη.

Η άρνηση πάντως των ρωσικών αρχών να διευκολύνουν το γερμανικό αεροσκάφος έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Βερολίνο. «Επρόκειτο για μια διόλου φιλική ενέργεια, η οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Τα πολιτισμένα κράτη πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστάσεων ανάγκης. Για την Ρωσία ήταν προφανώς πιο σημαντικό να διώξει ένα γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος από το να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό λέει πολλά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική Γιόχαν Βάντεπουλ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments