Ελλάδα

Υπαπαντή Καλαμάτα: Ουρές πιστών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα

Υπαπαντή Καλαμάτα: Ουρές πιστών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα
Υπαπαντή Καλαμάτα: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τόνισε πως "Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών".

Υπαπαντή Καλαμάτα: Πλήθη λαού προσήλθαν το Σάββατο 1 Ιανουαρίου στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα. Ωστόσο, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στα Μυκονιάτικα, προς τιμήν της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού.

«Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κατά την αναφορά του στη σημερινή εορτή. Μίλησε για τα ονόματα της Παναγίας, την προσφορά της προς το ανθρώπινο γένος, αλλά και τη συνέκρινε με το πρόσωπο της Εύας. Επ’ αυτού, επισήμανε ότι πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού: «Η Εύα πλάστηκε από τα χέρια του Θεού και ζούσε προνομιακά στον Παράδεισο, αλλά επαναστάτησε και βρέθηκε απέναντι από τον Παράδεισο χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό, ενώ η Παναγία μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε ένα χώρο δύσκολο. Και όμως μέσα σε αυτόν τον χώρο αποκαλύφθηκε ο Αρχάγγελος και δεν της είπε εύκολα λόγια. Εκείνη ταράχτηκε, αλλά δεν αρνήθηκε. Γι’ αυτό οι γενεές των ανθρώπων κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Εύας θα λένε “ουαί τη αθλία”, ενώ κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Παναγίας θα λένε “Μακαρία, Ευλογημένη”», σημείωσε.

Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον λόγο του υπογράμμισε ότι «σήμερα παρόλο που βρισκόμαστε τόσο μακριά τοπικά και χρονικά από τότε, διδασκόμαστε ότι είμαστε παιδιά και της Παναγίας και της Εύας. Κάθε φορά, λοιπόν, που απομακρυνόμαστε από την κοινωνία με τον Θεό και πατέρα, θεωρούμαστε παιδιά της Εύας, ενώ κάθε φορά που είμαστε κοντά στον Θεό θεωρούμαστε παιδιά της Θεοτόκου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments