Διεθνή

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης – Δύο πολίτες τραυματίες [vids]

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης – Δύο πολίτες τραυματίες [vids]
Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης κυνηγούσε με μαχαίρι πολίτες στην κεντρική οδό, ενώ πίσω του ένας αστυνομικός της ασφάλειας, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, τον ακολουθούσε και τον πυροβόλησε πιθανώς 3 φορές.

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Συναγερμός σήμανε στο νότιο Λονδίνο το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020. Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πολίτες. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Streatham, με τον ένοπλο να πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς πάνοπλων αστυνομικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία γύρω στις 2.00 μ.μ. σήμερα στην οδό Στρέταμ (νότιο Λονδίνο) είναι νεκρός», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Twitter. Η περιοχή έχει εκκενωθεί, με απόφαση της αστυνομίας. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης κυνηγούσε με μαχαίρι πολίτες στην κεντρική οδό, ενώ πίσω του ένας αστυνομικός της ασφάλειας, ντυμένος με πολιτικά ρούχα, τον ακολουθούσε και τον πυροβόλησε πιθανώς 3 φορές. 

Η αστυνομία συνέστησε στον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή.

Πολλά βίντεο της σκηνής αναρτήθηκαν στο Twitter αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν από το πρακτορείο Reuters. Σε ένα από αυτά, φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος σε έναν εμπορικό δρόμο και τουλάχιστον δύο ένοπλοι αστυνομικοί προτάσσουν τα όπλα τους πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με τα μπλε φώτα του αναμμένα. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ελικόπτερα να υπερίπτανται του σημείου και αστυνομικά αυτοκίνητα στους παρακείμενους δρόμους.

Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο ήταν τον Νοέμβριο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά και ο οποίος είχε σκοτώσει με μαχαίρι δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα προτού εξουδετερωθεί από τους περαστικούς. Οι αρχές είχαν αποκαλέσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

«Ευχαριστώ» μέσω twitter είπε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το περιστατικό «που η αστυνομία ανακήρυξε ως συνδεόμενο με τρομοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και με όσους έχουν επηρεαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments