Οικονομία

Coffee Island: Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους

Coffee Island: Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους
Coffee Island: Η ιστορία του παιδιάτρου Ευάγγελου Λιόλιου από την Πάτρα, που κατέκτησε τον χώρο του καφέ.

Πόση απόλαυση κρύβεται σε ένα φλιτζάνι φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, οι κόκκοι του οποίου έχουν ταξιδέψει από τις πιο μακρινές γωνιές της γης για να φθάσουν στην Ελλάδα; Αυτή ήταν η απορία του Ευάγγελου Λιόλιου ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει την αγάπη του για την καθημερινή απόλαυση του καφέ σε χρυσωρυχείο. Γιατί μια από τις καθημερινές συνήθειες του Έλληνα που δεν κόπηκε με την κρίση και που θα “ζει” αιώνια είναι η απόλαυση του καφέ.

Ο Ευάγγελος Λιόλιος, είναι ο άνθρωπος ο οποίος  βρίσκεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία στον χώρο του καφέ που ακούει στο όνομα coffe island. Αν και παιδίατρος, ο οποίος συνεχίζει να φορά τη λευκή στολή και να δίνει γλειφιτζούρια και καραμέλες στους μικρούς ασθενείς, είναι παράλληλα, ο ιδρυτής των coffee island, ενώ είναι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτό του Eurocup.

Αναζητώντας κανείς στη μηχανή αναζήτησης της Google πληροφορίες για τον Ευάγγελο Λιόλιο, θα βρει χιλιάδες αποτελέσματα που τον αφορούν, ενώ οι τίτλοι των θεμάτων που συνοδεύουν τις πληροφορίες και που ξεχωρίζουν είναι “ο παιδίατρος του καφέ και των τριπόντων”, ή ο “παιδίατρος που έκανε τον καφέ επιστήμη”. Πράγματι ο κ. Ευάγγελος Λιόλιος ένας άνθρωπος οξυδερκής και οραματιστής κατάφερε να συνδυάσει την απόλαυση του οισοφάγου με τις business.

Από το 1999 ξεκινώντας στην Πάτρα με ένα μικρό παραδοσιακό καφεκοπτείο, κατάφερε μέσα σε 20 χρόνια πορείας τα coffee Island να είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη αλυσίδα στην Ευρώπη, με παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά. Ο Ευάγγελος Λιόλιος έδωσε στους πελάτες του την ευκαιρία της επιλογής του απολαυστικού ροφήματος από μια μεγάλη ποικιλία νέων χαρμανιών.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας τα coffee island προσφέρουν “μοναδικό καφέ για μοναδικούς ανθρώπους”. Γιατί ο Ευάγγελος Λιόλιος πιστεύει στους ανθρώπους. Και με σεβασμό σε αυτή την πολύ μικρή αλλά γεμάτη γεύση και απόλαυση, καθημερινή συνήθεια έμαθε τους Έλληνες να πίνουν καφέ στα coffee island.

Το όραμα του ομίλου είναι να καθιερωθεί ως διεθνής ηγέτης και πρωτοπόρος στον κόσμο του καφέ. Ενώ όνειρό των ανθρώπων της coffee island είναι να μετατρέψουν την τέχνη του artisan καφέ σε επιστήμη.  Το 2006, και ενώ έχουν ήδη ανοίξει αρκετά καταστήματα μέσω francise σε πολλές περιοχές της χώρας, η εταιρεία ιδρύει τη δική της μονάδας παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ έχοντας ως μπούσουλα την τεχνογνωσία από Ιταλία αλλά και ιταλικό εξοπλισμό.

Έξι χρόνια αργότερα προχωρά στη δημιουργία δυο υπερσύγχρονων μονάδων μεταποίησης και συσκευασίας καφέ στην Πάτρα ενώ επεκτείνονται και οι υπάρχουσες αποθήκες. Έτσι σήμερα η Coffee Island παράγει και επεξεργάζεται μεγάλη γκάμα προϊόντων στις δύο μονάδες μεταποίησης στην Πάτρα, ενώ την πρώτη ύλη προμηθεύεται από συγκεκριμένες φάρμες στην Κεντρική Αμερική και την Αφρική. Δέκα χρόνια από την δημιουργία η coffee island ξεκίνησε την απόβασή της σε περιοχές εκτός Ελλάδας.

Το 2009 ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Λευκωσία, ενώ στα τέλη του 2016 εισβάλλει στην αγορά της Βρετανίας, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα της στην αγορά του Λονδίνου. Τον Μαϊο του 2017 η εταιρία επεκτάθηκε και υπερατλαντικά, στην αγορά του Καναδά ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Τορόντο, ενώ έχει επεκταθεί και στο Ντουμπάι.  Σήμερα, η ανταπόκριση του κοινού μεταφράζεται και σε αριθμούς.

Aρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η αλυσίδα απαριθμεί 435 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου “Το 1999 στην Πάτρα ξεκίνησαν όλα από την αγάπη για τον ποιοτικό (specialty) καφέ. Το 2009 με την ενδυνάμωση της ομάδας οραματιστήκαμε κάτι τελείως φρέσκο, καινοτόμο και πρωτότυπο· τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για ποιοτικό καφέ στο χέρι.

Από το 1999 έως και σήμερα το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του καφέ μας προσφέρει ξεχωριστές εκπλήξεις. Όλα αυτά τα χρόνια οι στόχοι, το πλάνο και η στρατηγική έχουν αλλάξει, αλλά το όραμα και οι αξίες μας, παραμένουν αναλλοίωτες. Ταξιδεύουμε, Εξερευνούμε, Ανακαλύπτουμε, Ανατρέπουμε, Καινοτομούμε, Εξελισσόμαστε, Εξυπηρετούμε για να απολαμβάνει ο Καταναλωτής μια μοναδική Εμπειρία. Η καθημερινή μας υπόσχεση είναι: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments