Ελλάδα

Τροχαία Αττική: Εννέα νεκροί και 519 τραυματίες τον Ιανουάριο

Τροχαία Αττική: Εννέα νεκροί και 519 τραυματίες τον Ιανουάριο
Τροχαία Αττική: Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος στην άσφαλτο με τα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών αρχών του λεκανοπεδίου να φέρνουν στο φως στοιχεία που προβληματίζουν.

Τροχαία Αττική:Τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα δυστυχώς έχουν καθιερωθεί ως καθημερινό φαινόμενο. Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους άδικα στην άσφαλτο, άλλες φορές διαπράττοντας οι ίδιοι το δυστύχημα άλλες φόρες ως θύματα αυτού. Το δυσάρεστο γεγονός παραμένει ίδιο, με τη τροχαία να καταχωρεί συνεχώς νέα θύματα στη μακροσκελή λίστα, αδυνατώντας με τους ελέγχους της να συνετίσει όσους παραβαίνουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 519 τραυματίστηκαν(20 σοβαρά και 499 ελαφρά) σε 438 τροχαία συνολικά (8 δυστυχήματα και 430 ατυχήματα) που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο 2020, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Τροχαία για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 27.293 παραβάσεις, από τις οποίες 590 σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 663 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.679 ορίου ταχύτητας
  • 290 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 510 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 531 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 542 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play