Ελλάδα

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: “Τα νησιά δεν θα τεθούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης”

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: “Τα νησιά δεν θα τεθούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης”
Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου κατά την ενημέρωση στα ΜΜΕ τονίζοντας πως για την ώρα η κυβέρνηση δεν εξετάζει να τεθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει «για την ώρα» ζήτημα να τεθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ζήτησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. «Μετά τις συζητήσεις με τον κ. Μηταράκη νομίζω ότι πείθεται ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για τα επεισόδια της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου» υπογραμμίζοντας ότι «παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με την διαδικασία παροχής ασύλου».

Παράλληλα επανέλαβε ότι οι αρχές «ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των αντιδράσεων»

Σε ερώτηση, δε, αν οι αντιδράσεις σχετίζονται με την κατάθεση τροπολογίας για καταγραφή των ΜΚΟ ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «αν υπάρχουν υποκινούμενα σχέδια από όσους θίγονται αυτό θα το ερευνήσουν οι αρχές».

Όσον αφορά το πλωτό φράγμα επανέλαβε ότι η τοποθέτηση του αρχικά θα γίνει πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ικανοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί «να λειτουργεί αποτρεπτικά χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοία και στους αλιείς. Μετά την πιλοτική εφαρμογή θα δούμε πώς θα αναπτυχθεί σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου που θα επιλέξουμε» Σημείωσε, ακόμα, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 να γίνονται 200 επιστροφές μεταναστών την εβδομάδα στις χώρες προέλευσης.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι «οποιαδήποτε αλλαγή με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι αποτέλεσμα της σύστασης υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» προσθέτοντας ότι «εθνικός συντονιστής της φύλαξης των συνόρων παραμένει ο Αλκιβιάδης Στεφανής». Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το μόνο θέμα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Άλλωστε ο κ. Ντόκος με δηλώσεις του σήμερα (σ.σ. στον ΘΕΜΑ 104,6) εξήγησε ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments