Άποψη

ΜΚΟ – Δουλέμποροι, «καζάν – καζάν»

ΜΚΟ – Δουλέμποροι, «καζάν – καζάν»
O Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δρουν στα ελληνικά νησιά με αφορμή το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα.

«Στην αρχή βγήκαν να μου δώσουν κάποια δώρα για να τα προσφέρουμε στους φτωχούς κλπ. Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα δεχτώ. Μετά μας είπαν αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το σπίτι του ή το κτήμα του. Ωμός εκβιασμός. Ή θα νοικιάσουμε το κτήμα μας ή θα μας το κάνουν καλοκαιρινό. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια μέτρα, και τότε ξεσηκώθηκαν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ΜΚΟ, ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια». O κοινοτάρχης της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, για αυτό που όλοι ήξεραν, αλλά λίγοι μιλούσαν ανοιχτά.

Ότι δηλαδή πολλές ΜΚΟ ίσως να μην είναι και ακριβώς ΜΚΟ με την έννοια που θέλουν να παρουσιάζονται.

Αυτού του είδους οι ΜΚΟ έχουν τόση σχέση με την παροχή ανθρωπιστικού έργου όση έχει η μαφία με τη φιλανθρωπία. Για την ακρίβεια η δεύτερη ίσως να έχει μεγαλύτερη σχέση με αγαθοεργίες απ’ ό,τι οι πρώτες με το έργο που υποτίθεται ότι παρέχουν. Θα πει κάποιος, «αυτά τα λέει ο κοινοτάρχης της Μόριας, με αυτά που τραβάνε οι κάτοικοι εκεί μπορεί να υπερβάλει». Καθόλου και όποιος ασχολείται με το θέμα το γνωρίζει. Αλλά για να κόψουμε δρόμο στη συζήτηση για το αυτονόητο, ας πάμε στις δηλώσεις ενός καθ’ ύλην αρμόδιου, του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου: «Όλο αυτό, λοιπόν, το δίκτυο απέκτησε ρίζες επί πέντε χρόνια, ρίζες συμφερόντων, πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα. Αυτό το δίκτυο συμφερόντων που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες, πολλές φορές στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. (Υπάρχει) χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης της κυβέρνησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο συμφερόντων και της εξέγερσης που έγινε στη Μυτιλήνη αυτές τις μέρες».

Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Κουμουτσάκος;

Ότι γύρω από το μεταναστευτικό στήθηκε μία μεγάλη μπίζνα (δις)εκατομμυρίων από ΜΚΟ οι οποίες λειτουργούσαν ως «βδέλλες». Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτές οι «βδέλλες» είχαν κάθε λόγο να συντηρείται και να διογκώνεται το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα διότι όσοι περισσότεροι έρχονται τόσο περισσότερα χρήματα βγάζουν. Έτσι αποκτούν νόημα οι καταγγελίες ότι πολλές ΜΚΟ λειτουργούν ως άτυπα δίκτυα των δουλεμπόρων με τους οποίους βρίσκονται σε συνεννόηση με αμοιβαίο όφελος. Γι’ αυτό έχουν κλιμάκια και στην απέναντι πλευρά, στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να υπάρχει συνεννόηση για τις «αφίξεις». Οι μεν δουλέμποροι βγάζουν χρήματα με το κεφάλι για να τους περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι δε ΜΚΟ βγάζουν επίσης χρήματα με το κεφάλι διότι όσους περισσότερους σιτίζουν, εγκαθιστούν σε σπίτια και γενικά διαχειρίζονται, τόσο περισσότερα κονδύλια παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Μπίζνες Καλά Οργανωμένες (ΜΚΟ).

Πέραν του ότι βγάζουν χρήματα από το δουλεμπόριο, λειτουργούν στην πράξη, εκ των πραγμάτων, και ως εκτελεστικοί βραχίονες του σχεδίου εποικισμού και αποσταθεροποίησης της Ελλάδας που υλοποιεί η Τουρκία.

Άρα είναι και συνεργοί σε αλλότρια σχέδια εις βάρος της χώρας. Υπάρχει και κάτι άλλο σοβαρό που λέει ο κ. Κουμουτσάκος, το οποίο επίσης ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του μεταναστευτικού κοντραμπάντου, αλλά έχει σημασία ότι το διατυπώνει δημοσίως αρμόδιος υπουργός: Ότι τα επεισόδια είναι υποκινούμενα από κάποιες ΜΚΟ οι οποίες ξεβολεύονται από τον έλεγχο που εξαγγέλθηκε. Οπότε συμμετέχουν και σε υποκίνηση επεισοδίων θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές Ελλήνων πολιτών και κρίσιμες υποδομές της χώρας. Τώρα που οι αρμόδιοι αποφάσισαν, έστω καθυστερημένα, να αρχίσουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους ας κάνουν και το επόμενο βήμα. Ας αντιμετωπίσουν το δήθεν μεταναστευτικό ως αυτό που πραγματικά είναι, οργανωμένο σχέδιο και ασύμμετρη απειλή και τις ΜΚΟ – βιτρίνες ως συνεργούς. Αν η κυβέρνηση δεν το κάνει, θα βρεθεί η ίδια υπόλογη για τα χειρότερα που με βεβαιότητα θα γίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments