Ελλάδα

Σεισμός Κρήτη: Δύο σεισμοί 4 και 4,6 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σεισμός Κρήτη: Δύο σεισμοί 4 και 4,6 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Σεισμός Κρήτη: Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι σεισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, ενώ είχαν επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμός Κρήτη: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωση που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστοποίησε νέα σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα στις 04:24 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου. Ειδικότερα, το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Νέος σεισμός 4,6 βαθμών

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερωματα της 7ης Φεβρουαρίου συγκεκριμένα στις 05:11, (έπειτα από τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή στις 04:24) , στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε επίσης «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments