Διεθνή

Boeing Κωνσταντινούπολη: Επιβάτες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Boeing Κωνσταντινούπολη: Επιβάτες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές
Boeing Κωνσταντινούπολη: Η τραγωδία του αεροσκάφους της "Pegasus Airlines" άφησε τους επιβάτες με μια τραυματική εμπειρία που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Boeing Κωνσταντινούπολη: Επιβάτες αφηγούνται τα δραματικά λεπτά του δυστυχήματος που είχε απολογισμό 3 νεκρούς αλλά και 180 τραυματίες, οι οποίοι ευτυχώς έχουν αποφύγει τον κίνδυνο. Η Ρουμέισα Ντεμιρτάς ταξίδευε με τον σύζυγό της Σερέφ, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” απέσπασε τις δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε αναπτύξει τεράστια ταχύτητα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Πως έζησαν τον τρόμο

“Αγγίξαμε το έδαφος και ένιωσα σαν να απογειωνόμασταν ξανά… Πήραμε ύψος για δεύτερη φορά, πέσαμε σε λακκούβα και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, καθώς το αεροσκάφος είχε κομματιαστεί”, θυμάται η επιβάτης. Ο σύζυγος της είχε σπάσει το ισχίο και τον ώμο του και χρειάστηκε να τον τραβήξει από τα συντρίμμια.

Από την πλευρά του, ο Σερέφ Ντεμιρτάς περιέγραψε: “Ακούσαμε την ανακοίνωση ότι προσγειωνόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά την ανακοίνωση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Άκουσα τη συντριβή. Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών. Ο κόσμος ούρλιαζε”. “Ένας άνδρας με έσπρωξε, η γυναίκα μου με τράβηξε από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να βγω” συμπλήρωσε.

Τρεις σκοτώθηκαν – 180 τραυματίες, οι περισσότεροι πήραν εξιτήριο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μεταξύ των 177 επιβατών και του 6μελούς πληρώματος. Από τους 180 τραυματίες, τουλάχιστον 90 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη (06.02.2020). Σύμφωνα με μήνυμα του Αλί Γερλικαγιά στο Twitter: “92 επιβάτες εκ των συνολικά 180, που είχαν τραυματιστεί στο αεροπορικό δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen πήραν εξιτήριο έως τις 20.30 τοπική ώρα”. Δέκα τέσσερις από τους 88 τραυματίες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments