Πολιτισμός

“Winona”: Στις αίθουσες η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη

“Winona”: Στις αίθουσες η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη
"Winona": Πρόκειται για την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη και κυκλοφορεί από την Weirdwave.

“Winona”: Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε μια παραλία της Άνδρου, σε φιλμ 16mm, η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), με τίτλο «Winona», βγαίνει σήμερα (6/2) στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Weirdwave. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στο 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

«Η “Winona” είναι µια ταινία -παιχνίδι. Δεν ξέρεις πότε σου λέει αλήθεια και πότε ψέµατα. Σε διασκεδάζει επειδή δεν θέλει να σε στενοχωρήσει. Άλλοτε είναι τρελή κωµωδία, άλλοτε µιούζικαλ ή ταινία µυστηρίου ή µελόδραµα. Οι ηρωίδες οδηγούν προσεκτικά τους θεατές σε µία κρυφή και αποκαλυπτική στιγµή. Πριν µοιραστούν το µυστικό τους θέλουν να τις έχουµε αγαπήσει, να τις έχουµε καταλάβει και να µην είµαστε αυστηροί. Έτσι κι αλλιώς ό,τι και αν έχει συµβεί, δεν παύει αυτή η παραλία να είναι πανέµορφη και αυτή η µέρα να είναι η πιο όµορφη µέρα» σημειώνει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης για την ταινία.

Υποβλητικά µυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η «Winona» µας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της µυστικό, µέχρι τέλους. Με κάδρο, το λιτό τοπίο µιας ξεχασµένης παραλίας της Άνδρου, οι τέσσερις ηρωίδες (Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά) γελούν, παίζουν στην άµµο, κολυµπούν, φαντασιώνονται και απολαµβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η µέρα κυλάει µε ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σηµεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η µέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετήσουν την παραλία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments