Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο Αραούχο θύμισε σε όλους την αξία του με ένα απίστευτο γκολ και η σφιχτή ομάδα του Καρέρα πήρε το ντέρμπι δίκαια.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η ΑΕΚ πήρε νίκη σε ντέρμπι μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειες κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-0. Το ντέρμπι δεν είχε πάρα πολλές συγκινήσεις και μάλλον το μόνο για το οποίο θα το θυμούνται οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων είναι το καταπληκτικό γκολ του Αραούχο που θύμισε σε όλους την ποιότητα του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ότι έχει δώσει μεγαλύτερη σημασία στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Μακέντα, ο Ζαχίντ και ο Κουρμπέλης έβλεπαν το παιχνίδι από τον πάγκο. Η ΑΕΚ χωρίς να έχει κάποιο ντέρμπι μεσοβδόμαδα, χρησιμοποίησε όλα τα βαριά χαρτιά της και έφτασε στη νίκη με συνταγή Καρέρα, δηλαδή στρατηγική και σφιχτή άμυνα.

Πως παρατάχθηκαν

H AEK θα ξεκινήσει το ματς με διάταξη 4-3-3. Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Σέρχιο Αραούχο που ξεκίνησε στην κορυφή, με τον Λιβάγια να μετατοπίζεται έτσι αριστερά. Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης τον Καμπετσή και τον Μπουζούκη σε ρόλο επιτελικού, στο 4-2-3-1 που επέλεξε για το ντέρμπι.

Το παιχνίδι

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς άνηκε στους Πράσινους, όταν στο 4’ ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε μια ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός θα πλησιάσει και πάλι την περιοχή της ΑΕΚ, με το σουτ του Δώνη να έχει πάντως την ίδια κατάληξη.

Το γκολ όμως ήρθε για την Ένωση, στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή. Στο 8’ ο Αραούχο θα υποδεχθεί την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, θα κοντρολάρει και με ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό θα κάνει το 1-0, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι! Στο πρώτο γκολ της δεύτερης επιστροφής του στην ΑΕΚ!

Με τη φόρα του 1-0 οι Κιτρινόμαυροι θα κυνηγήσουν ένα δεύτερο γρήγορο γκολ. Ο Μπακάκης θα σεντράρει από δεξιά, ο Μάνταλος θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει στην κίνηση, σημαδεύοντας όμως πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, στο 11’.

Ο Παναθηναϊκός θα γίνει εκ νέου απειλητικός στο 17’. Πάλι θα προκύψει κενό μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Μπουζούκη να βρίσκει χώρο, να δοκιμάζει το πόδι του και να αναγκάζει τον Μπάρκα σε δύσκολη επέμβαση.

Κάπου εκεί ο ξέφρενος ρυθμός που είχε το ματς έπεσε. Κατακόρυφα.

Η ΑΕΚ δεν πίεσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας την μπάλα στα πόδια των γηπεδούχων και κοιτάζοντας πως θωρακιστεί στα μετόπισθεν. Η Ένωση είχε κλείσει καλά τους χώρους, δεν ένιωθε κίνδυνο, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να φτάσει και με αξιώσεις στην εστία του Διούδη. Έτσι, αυτό το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά αγώνα ο Δώνης έκανε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς του Ζαχίντ και Μακέντα, προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 61’ οι Πράσινοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά ο Μακέντα θα μπει στην περιοχή αλλά θα κοπεί από τον Βράνιες πριν τελειώσει τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο Χατζηγιοβάννης θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα ελιχθεί, όμως το πλασέ του θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα.

Η πρώτη κίνηση από μεριάς Καρέρα θα είναι ο Αλμπάνης αντί του Βέρντε, προκειμένου η ομάδα του να αποκτήσει ενέργεια και κίνηση από τις πτέρυγες.

Η ΑΕΚ συνέχισε πάντως να δείχνει παθητική, ακολουθώντας σταθερά το πλάνο που είχε από την αρχή του παιχνιδιού, χωρίς την παραμικρή διάθεση για ρίσκα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ θα ρίξει στο ματς και τον Οικονόμου, γυρνώντας πλέον την διάταξη σε 3-5-2. Στο 83’ η Ένωση θα αγγίζει το δεύτερο γκολ, όμως η «οβίδα» του Κρίστισιτς θα βρει απάντηση από τον Διούδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς, με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι τη νίκη με αυτό το 1-0, βάζοντας τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί που «έτρεχε» αναφορικά με τα αποτελέσματά της στα ντέρμπι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments