Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο πέναλτι με τα οποία άνοιξε το δρόμο για την πολύ εύκολη επικράτηση του απέναντι στον ΟΦΗ.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα αν και τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν κακός και ο κόσμος του μάλιστα είχε προβληματιστεί από την κακή εικόνα της ομάδας τους. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν δύο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Φωτιάδης, με τα οποία ο ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε την άμυνα των Κρητικών και κατάφερε να φτάσει στο ευρύ 4-0.

Οι αλλαγές που έγιναν στο ξεκίνημα της επανάληψης Λημνιός-Μαουρίσιο (μέσα), Εσίτι-Ελ Καντουρί (έξω) ήταν σημαντικές για την εξέλιξη του αγώνα αφού έδωσαν μεγαλύτερη φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ και η ομάδα του “δικεφάλου” έγινε πιο απειλητική. Οι Θεσσαλονικείς με αυτή τη νίκη έμειναν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό

Πως παρατάχθηκαν

Ο επαναληπτικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (10/2) υποχρέωσε τον Αμπελ Φερέιρα να κάνει ένα μικρό rotation για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Μίσιτς και Εσίτι, στις πτέρυγες οι Ελ Κνατουρί και Λάμπρου, με τον Μπίσεσβαρ ως προωθημένο χαφ και Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπράουν, Νάστος, Βαφέας και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Βίκτορ, Στάικος και Νέιρα. Στην επίθεση στις πτέρυγες οι Σεμέντο και Βαζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα ολόκληρο 45λεπτό χωρίς να δημιουργήσει φάση στην εστία του Σωτηρίου με τους φιλάθλους να ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την εικόνα που παρουσίασε και πάλι η ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ χωρίς να ιδρώσουν τη φανέλα τους κατάφεραν παίζοντας πίσω από τη σέντρα να κλείσουν όλους τους διαδρόμους στους γηπεδούχους και να πηγαίνουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν σε ένα χαμηλό τέμπο.

Οι Ασπρόμαυροι που είναι εξαιρετικά καλοί στα στημένα, μπόρεσαν να πάρουν μόλις ένα φάουλ έξω από την περιοχή και τρία συνεχόμενα κόρνερ στις καθυστερήσουν του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική καλή στιγμή χάθηκε στο 39ο λεπτό από τον ΟΦΗ. Μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ ο Μάνος έκλεψε τη μπάλα βγάζοντας κάθετη για τον Σεμέντο. Ο Βραζιλιάνος από την μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ με το δεξί με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Αμπλ Φερέιρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υποχρεώθηκε να περάσει στο παιχνίδι τον κακό για ένα ακόμα παιχνίδι Εσίτι, αλλά και τον ανέτοιμο Ελ Καντουρί. Στο ματς πέρασαν οι Λημνιός και Μαουρίσιο και αμέσως η διαφορά φάνηκε.

Από το πρώτο ημίχρονο λοιπόν φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με πέναλτι, όταν ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε να το εκτελέσει, με τον Σωτηρίου να πέφτει σωστά κι να απομακρύνει. Το ριμπάουντ κέρδισε ο Άκπομ και με τη βοήθεια του δοκαριού άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος πήρε τα «πάνω» του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στην εστία του Σωτηρίου.

Στο 53’ ο Άγγλος επιθετικός από αριστερά έκανε το σου με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ όμως έφερε τον τραυματισμό του καθώς συγκρούστηκε με το δοκάρι. Το ιατρικό τιμ του ΟΦΗ έκανε τρία ράμματα στο φρύδι για να μπορέσει να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Στο 59ο λεπτό ο Έλληνας ρέφερι σφύριξε με διαφορά λίγων λεπτών και δεύτερο πέναλτι σε αμφίβολη ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη. Την μπάλα αυτή τη φορά την πήρε ο Άκπομ αναλαμβάνοντας αυτός να εκτελέσει το πέναλτι. Με ένα δυνατό συρτό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ στο 60ο λεπτό.

Από την αφλογιστία του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε ότι φάσεις έφτιαχνε να καταλήγουν στην εστία του Σωτηρίου, εφόσον είχε καθαρίσει βέβαια με τα δυο πέναλτι ο Φωτιάδης. Στο 83ο λεπτό ο Αουγκούστο που ήταν η τελευταία αλλαγή του Φερέιρα με σουτ έξω από την περιοχή βρήκε δίχτυα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments