Ελλάδα

Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο: Δύο F-16 πάνω από Λειψούς και Αρκιούς

Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο: Δύο F-16 πάνω από Λειψούς και Αρκιούς
Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο: Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι υπερπτησεις σημειώθηκαν στις 10:27 το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου.

Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο: Σήμερα το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου στις 10:27  δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τα ελληνικά νησιά Λειψοί και Αρκιοί στα 25.000 πόδια, όπως ανέφερε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Οι τούρκικες παραβιάσεις είναι ωστόσο συχνό φαινόμενο στα νησιά του Αιγαίου.

Αξίζει να αναφερθεί ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε στα τέλη του 2019, με τούρκικες παραβιάσεις  που πραγματοποιήθηκαν πάνω από ελληνικά νησιά. Ο λόγος για 98 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που έγιναν συνολικά από 17 τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, δύο F-4 και τρία ελικόπτερα), σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Δέκα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Τέλος, συνολικά 20 από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικά νησιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments