Διεθνή

Τουρκία – Ιντλίμπ: Η Άγκυρα σκότωσε 101 Σύρους στρατιώτες ως αντίποινα

Τουρκία – Ιντλίμπ: Η Άγκυρα σκότωσε 101 Σύρους στρατιώτες ως αντίποινα
Τουρκία - Ιντλίμπ: «Εξουδετερώσαμε 101 Σύρους στρατιώτες και πλήξαμε 115 στόχους ως αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι.

Τουρκία – Ιντλίμπ: Η Άγκυρα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ ως αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε επίθεση ενάντια σε δυνάμεις τους, που σταθμεύουν σε φυλάκια στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας.

«Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο». Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους. Κατά τη συνάντησή του με ρωσική αντιπροσωπεία, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καταδίκασε τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ στις τουρκικές δυνάμεις.  «Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει ως εγγυήτρια δύναμη με βάση τη συμφωνία του Σότσι για την Ιντλίμπ» διεμήνυσε ο Καλίν.

Το πρωί έγινε γνωστό πως πέντε ακόμα άνδρες του τουρκικού στρατού έχασαν τη ζωή τους στην Ιντλίμπ από πυρά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτικό παρατηρητήριο στην περιοχή Ταφτανάζ.  O επικεφαλής Επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε στο twitter ότι οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε αντίποινα.  «Μια στυγερή επίθεση συνέβη σήμερα στην Ιντλίμπ, όπου ο στρατός μας υπηρετεί, σύμφωνα με τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου, να τερματίσει τη βία και να μετριάσει την ανθρωπιστική κρίση. Προσεύχομαι για τους γιους μας, που έχασαν τη ζωή τους στην εν λόγω επίθεση, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας» σημείωσε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments