Διεθνή

Λίβανος συγκρούσεις: Ένταση μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών

Λίβανος συγκρούσεις: Ένταση μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών
Λίβανος συγκρούσεις: Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Βηρυτού, για να καταγγείλουν τη νέα κυβέρνηση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν το πλήθος.

Λίβανος συγκρούσεις: Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Βηρυτού, κοντά στο κοινοβούλιο, το οποίο θα εξετάσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης, για να καταγγείλουν τη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Χάσαν Ντίαμπ η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου οι οποίες έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν το πλήθος.

Παράλληλα σημειώνεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ενίσχυσαν την παρουσία τους γύρω από το κοινοβούλιο, εγείροντας τοίχους από τσιμέντο για να κλείσουν πολλούς δρόμους της Βηρυτού. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν σε πολλές λεωφόρους που οδηγούν στο κοινοβούλιο, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν σε μία από αυτές, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Πάντως προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει δύο φορές, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ώστε οι βουλευτές να υποβάλουν ερωτήσεις στους υπουργούς και να εξετάσουν το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης. Σημειώνεται όμως ότι ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου 2019 από ένα κίνημα αμφισβήτησης, το οποίο καταγγέλλει το σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία οι πολίτες κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα, σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments