Ελλάδα

Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές σε Κέντρα Ένταξης Μεταναστών: Μια πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής

Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές σε Κέντρα Ένταξης Μεταναστών: Μια πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής
Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές σε Κέντρα Ένταξης Μεταναστών: Θα προσληφθούν 15 διαπολιτισμικοί μεσολαβητές οι οποίοι θα απασχοληθούν σε  επτά Κέντρα Κοινότητας και σε τρία Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής. 

Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές σε Κέντρα Ένταξης Μεταναστών: Τα Κέντρα Κοινότητας (ΚΚ) και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) της περιφέρειας Αττικής ενισχύονται με διαπολιτισμικούς μεσολαβητές. Ειδικότερα προβλέπεται, η προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους δήμους της περιφέρειας Αττικής, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 15 διαπολιτισμικών μεσολαβητών, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε  επτά Κέντρα Κοινότητας  και σε τρία Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής. 

Επιπλέον πρόκειται για τα Κέντρα Κοινότητας των δήμων Αιγάλεω, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος, Χαϊδαρίου και Ωρωπού και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των δήμων Αθηναίων, Πειραιώς και Καλλιθέας. Σημειώνεται πως η επιλογή των δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές, έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου, η συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα, ο αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας). Τέλος, το κόστος του μέτρου είναι ύψους 772.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments