Ελλάδα

Τουρκία – Αιγαίο: Παραβιάσεις και υπερπτήσεις πριν την συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Τουρκία – Αιγαίο: Παραβιάσεις και υπερπτήσεις πριν την συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ
Τουρκία - Αιγαίο: Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, με υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.

Τουρκία – Αιγαίο: Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία, η οποία σήμερα, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η κρίσιμη συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου – Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα, Τετάρτη, 16 τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16, δύο F-4 και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, πέντε από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες. Παράλληλα, οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Τι θα συζητήσουν Παναγιωτόπουλος – Ακάρ στις Βρυξέλλες:

Τη διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς τόσο για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όσο και για το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόκειται να μεταφέρει προς τον Tούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν σήμερα στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα θέσει υπόψη του κ. Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως προς τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments