Ελλάδα

Αθανάσιος Ράντος νέος πρόεδρος ΣτΕ: Προσπάθεια για ένα δικαστήριο ανοιχτό στην κοινωνία

Αθανάσιος Ράντος νέος πρόεδρος ΣτΕ: Προσπάθεια για ένα δικαστήριο ανοιχτό στην κοινωνία
Αθανάσιος Ράντος νέος πρόεδρος ΣτΕ: Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του έκανε ο Αθανάσιος Ράντος.

Αθανάσιος Ράντος νέος πρόεδρος ΣτΕ: Ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αθανάσιο Ράντο. Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ την Πολιτεία, που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments