Πολιτική

Εργασιακά: Συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Παρασκευή

Εργασιακά: Συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Παρασκευή
Εργασιακά: Ειδική συνεδρίαση για τα εργασιακά ζητήματα θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Εργασιακά: Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:00, αύριο το πρωί, θα μιλήσει στη συζήτηση που διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα. Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Κρίθηκε μάλιστα απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ειδικότερα, στις 14 Ιανουαρίου είχε καταθέσει ερώτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα: «Εργασιακά δικαιώματα: Επιστροφή στην κανονικότητα των Μνημονίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την «εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει οδηγήσει ήδη σε αρνητικά ρεκόρ απολύσεων τους τελευταίους μήνες».« Θα προχωρήσετε στην ανεπαρκή, έστω, αύξηση του κατώτατου μισθού,όπως είχατε δεσμευτεί προεκλογικά, στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, δηλαδή κατά 5,6% ή υιοθετείτε τη δήλωση του υπουργού σας κ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, ενσωμάτωσε τις απαιτούμενες αυξήσεις για την επόμενη τετραετία;» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, ρωτά αν σκοπεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρατείνει τη διάρκεια του προγράμματος κατά του brain drain, «ώστε να συνεχίσουν οι 5.500 νέοι επιστήμονες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου ή θα οδηγήσετε χιλιάδες εξ αυτών στη μετανάστευση;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ. Η συνάντηση των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα κάνουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments