Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα είπε με τους διαχειριστές απαιτήσεων «κόκκινων» δανείων

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα είπε με τους διαχειριστές απαιτήσεων «κόκκινων» δανείων
Χρήστος Σταϊκούρας: Συνάντηση με τους διαχειριστές απαιτήσεων από «κόκκινα» δάνεια είχε ο υπουργός Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας: Μετά την οργισμένη επιστολή του προς τις τράπεζες για τα δάνεια των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε συνάντηση με την Ένωση Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Ο υπουργός και οι εκπρόσωποι της Ένωσης συζήτησαν «βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες» σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα.

«Να καταλάβουν ότι οι servicers δεν είναι τα σκιάχτρα αλλά και ο πολίτης να ξέρει ποιος είναι αυτός με τον οποίο συνομιλεί, όχι μόνο μια επιστολή που έχει πάρει στα χέρια του» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε στην Ένωση να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία με τους δανειολήπτες για τη ρύθμιση των δανείων ώστε τα ακίνητά τους να μην καταλήξουν σε τρίτους. Όπως ανέφεραν πηγές της Ένωσης, «σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του ή να κλείσουμε επιχειρήσεις. Αντίθετα στόχος μας είναι να κάνουμε τα δάνεια που είναι κόκκινα να τα κάνουμε ενήμερα. Οι πλειστηριασμοί είναι η έσχατη λύση». Τόνισαν επίσης πως «έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες. Αυτό συζητήσαμε με τον υπουργό, την καλύτερη επικοινωνία, τις βέλτιστες πρακτικές».

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας σε επιστολή που απέστειλε προς την γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Χαρ. Απαλαγάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει αριθμός αιτήσεων (σ.σ. οι οποίες έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα) για τις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα, αν και αναγνωρίζουν ότι οι οφειλέτες είναι επιλέξιμοι, δεν προσφέρουν πρόταση ρύθμισης και προτρέπουν τον οφειλέτη να προσφύγει στη δικαστική ρύθμιση». Σημειώνεται ότι μετά την 1η Μαίου οι δανειολήπτες αυτοί χάνουν το δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια προκειμένου να επιλύσουν την όποια διαφορά τους με τις τράπεζες. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments