Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες»
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, χτίζουμε και πολλαπλασιάζουμε συμμαχίες, διεθνοποιούμε τις θέσεις μας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

Παράλληλα, είπε ότι «στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, η οποία θα αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου. «Έχοντας μιλήσει με όλους τους νησιώτες, θα σας πω, ότι συμμερίζομαι απόλυτα την κόπωσή τους. Γίνεται για πρώτη φορά, μια σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, αλλάξαμε τον νόμο για το άσυλο, ξεκίνησαν οι επιστροφές. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που θα προσφέρει και στην ασφάλειά τους, αλλά θα διευκολύνει – αυτό που όλοι θέλουμε – την αποσυμφόρηση και θα βοηθήσει στη θωράκιση των νησιών μας», ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταστήσει σαφές προς την Τουρκία πως η Ελλάδα δεν δέχεται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. «Δεν πρέπει να τσιμπάμε» στις επικοινωνιακές προκλήσεις της Τουρκίας, τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό απέναντι στις εθνικές προκλήσεις, να διαμορφώνεται και να συντηρείται ένα εθνικό μέτωπο». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία αφορά την υφαλοκρηπίδα ενώ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο διπλωματικό πεδίο, δεν επιθυμεί τη στρατιωτικοποίηση της κρίσης, ωστόσο είναι αποφασισμένη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία με κάθε τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments