Ελλάδα

Κική Δημουλά: Ευχές Παυλόπουλου για ταχεία ανάρρωση

Κική Δημουλά:  Ευχές Παυλόπουλου για ταχεία ανάρρωση
Κική Δημουλά: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον θεράποντα γιατρό της. Ώρες αγωνίας για την Κική Δημουλά.

Κική Δημουλά: Με τον θεράποντα ιατρό της ποιήτριας-ακαδημαϊκού, Κικής Δημουλά επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Η Κική Δημουλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση της υγείας της Κικής Δημουλά και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Όπως αναφέρει σε ιατρικό ανακοινωθέν του το θεραπευτήριο, «η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια. Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της».

Η 89χρονη ακαδημαϊκός και πολυβραβευμένη Κική Δημουλά, είναι γνωστή και ιδιαίτερη αγαπητή για την αναγνωρισιμότητα της ποίησης της που άνθισε στο έδαφος της καθημερινότητας, της γυναίκας, της συναισθηματικής απώλειας, της ματαίωσης.

«Ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος είμαι, ο εαυτός μου με ανάγκασε να είμαι» είχε πει κατά την αναγόρευση της το 2015 σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Μιλώντας εκείνη την βραδιά με θέμα την «Πλάνη» είχε ομολογήσει ότι οφείλει σε αυτή την έννοια επειδή «είναι αυτή που κατατρόπωσε το τελεσίδικο ρήμα «Αποκλείεται», αυτή που μετατρέπει τις δύσμορφες καταστάσεις σε καλλίμορφες, αυτή που ανατρέπει τη θνητότητα όσων αγαπήσαμε».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play