Διεθνή

Κορονοϊός Χουμπέι: Οι αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων

Κορονοϊός Χουμπέι: Οι αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων
Κορονοϊός Χουμπέι: Θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Κορονοϊός Χουμπέι: Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Σε έγγραφο που εξέδωσαν, οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Βασίλης Κικίλιας: Οι δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess θα επαναπατρισθούν

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. «H επιχείρηση θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ. «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας. kina-ios2-1

Ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 355. «Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

70 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess Εβδομήντα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Κατσουνόμπου Κάτο.

Ο υπουργός διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη ειδησεογραφική εκπομπή του ιαπωνικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο ανέρχεται πλέον σε 355.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments