Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Γιάνης Βαρουφάκης: Αφού φοβάται ας δώσει σε εμένα το στικάκι

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Γιάνης Βαρουφάκης: Αφού φοβάται ας δώσει σε εμένα το στικάκι
Ζωή Κωνσταντοπούλου - Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε ξανά τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ25 να της παραδώσει το στικάκι με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup.

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Γιάνης Βαρουφάκης: Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή έναν φάκελο με τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup. Από τότε έχει ξεκινήσει ένας “πόλεμος” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Μετά την αρχική της ανάρτηση στα Social Media, η Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ 25 να της παραδώσει το επίμαχο στικάκι “αφού ο ίδιος φοβάται να δημοσιοποιήσει”, όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

“Ο Κύριος Βάρουφάκης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση”

«Τον προσκαλώ να μου δώσει εμένα το στικάκι αφού προφανώς για κάποιοι λόγο φοβάται να το δημοσιοποιήσει ή δε θέλει ή ζυγίζει τις ευθύνες. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι η δημοσιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων είναι απολύτως νόμιμη διότι αποτελούν την καταγραφή επισήμων συνομιλιών στο πλαίσιο της ΕΕ δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε εισαγγελικές πηγές που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας σε περίπτωση δημοσιοποίησης η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι πιθανότατα από τα ντοκουμέντα αυτά να προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπουργών που συμμετείχαν στο Eurogroup.

«Το κατ’ εξοχήν έγκλημα σε βάρος της χώρας έγινε με την επιβολή των μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και από τα ντοκουμέντα αυτά πιθανότατα. για να μην πω σιγουρότατα, προκύπτουν οι ποινικές ευθύνες και των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μου», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι εάν οι διάλογοι αυτοί δημοσιευθούν «θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη» και πως θα πρέπει να δοθούν «πολύ σοβαρές εξηγήσεις και από ξένες κυβερνήσεις και από τις ελληνικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments