Αθλητισμός

Προμηθέας Πατρών – ΑΕΚ: Η “Βασίλισσα” στο θρόνο της και πάλι

Προμηθέας Πατρών – ΑΕΚ: Η “Βασίλισσα” στο θρόνο της και πάλι
Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ: Η ΑΕΚ επικράτησε 61-57 του Προμηθέα στα "Δύο Αοράκια", κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή της αφήνοντας συγχρόνως υποσχέσεις για περισσότερες διακρίσεις.

Προμηθέας Πατρών – ΑΕΚ: Ο χρόνος στο 03.3, ο  Χάρης Γιαννόπουλος στην γραμμή των βολών, σουτάρει, ευστοχεί, γράφει το 57-61 στον φωτεινό πίνακα και χρίζει την ΑΕΚ Κυπελλούχο Ελλάδος για το 2020. Λίγο μετά, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού, οι Γιόνας Ματσιούλις, Δημήτρης Μαυροειδής και Νίκος Ζήσης σηκώνουν -μαζί- ψηλά στον ουρανό του Ηρακλείου το τρόπαιο και δίνουν το σύνθημα για τα πανηγύρια. Συγχρόνως και το έναυσμα για την κατάκτηση και άλλων τίτλων τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Η ΑΕΚ μόλις έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δικαιούται και με το παραπάνω να κάνει όνειρα για περισσότερες διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα.

Η αλήθεια είναι πως ο τελικός με την Προμηθέα Πατρών δεν έχριζε δάφνες ποιότητος. Όσοι τον παρακολούθησαν γνωρίζουν πως το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά. Οι ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές, με κλειστές άμυνες, έκαναν αρκετά λάθη και ήταν άστοχες. Αυτό μαρτυρά το επίπεδο των βολών, με τον Προμηθέα να έχει 13/25 και την ΑΕΚ 7/16. Όπως και τα σουτ εντός παιδιάς, 19/59 για τους Πατρινούς, 24/55 για τους “κιτρινόμαυρους”. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για έναν τελικό, στο τέλος του οποίου σημασία έχει ποιος θα πάρει τον τίτλο σπίτι του. Και στην προκειμένη αυτός ο “ποιος” ήταν η ΑΕΚ.

Η Ένωση, στα αγαπημένα της πια “Δύο Αοράκια”, έκανε αυτό που επιβάλλει το όνομα και η ιστορία της. Πήρε το ροζ φύλλο αγώνα -κόντρα σε μια ομάδα που μας έχει εκπλήξει θετικά τα τελευταία χρόνια με την προσπάθεια που κάνει, την υπομονή και την επιμονή που έχει αλλά και με την αλματώδη άνοδο της- και κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της (1981, 2000, 2001, 2018, 2020). Την ίδια ώρα, ανέβηκε στο θρόνο της μετά το 2018, ξανά στο ίδιο γήπεδο. Τότε είχε επικρατήσει 88-83 του Ολυμπιακού επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από 16 χρόνια. Τώρα επί της ομάδας του Μάκη Γιατρά.

Η συγκεκριμένη επιτυχία ανήκει σε όλους. Στους παίκτες που έδωσαν και την ψυχή τους, στον “αρχιτέκτονα” Ηλία Παπαθεοδώρου, στον πρωτεργάτη Μάκη Αγγελόπουλο αλλά και στον κόσμο της, που βρίσκεται υπομονετικά στο πλάι της.

Η εμπειρία των παλιών “μίλησε” μέσα στο παρκέ. Ο Γιόνας Ματσιούλις δήλωσε “παρών” σε όλες τις φάσεις και κράτησε όρθια την Ένωση όπου και όταν χρειάστηκε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε το προβάδισμα και τελείωσε το ματς έχοντας 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. Παράλληλα, έβαλε φρένο στον Δημήτρη Αγραβάνη και εμπόδια στον Τσέις Φίλερ. Από δίπλα του ήταν ο Νίκος Ζήσης. Ο 36χρονος πλέι μέικερ φόρεσε ξανά τη φανέλα με τον “Δικέφαλο”, πήρε την ομάδα του απ’ το χέρι και έκανε αυτό που ξέρει καλά… να βάζει την υπογραφή του σε κρίσιμα παιχνίδια που κρίνουν προκρίσεις και τίτλους. Με τα δικά του τρίποντα στην τελευταία περίοδο, η ζυγαριά έγειρε προς την μεριά της ΑΕΚ ενώ οι 11 πόντοι (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) που σημείωσε στην αναμέτρηση δικαιώνουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό του ηγέτη και την ανάδειξή του σε MVP.

Φυσικά, θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί η “παράσταση” που έδωσε ο Κέντρικ Ρέι. Τόσο αμυντικά όσο και τακτικά ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός. Οι 16 πόντοι που έγραψε τον γέμισαν με αισιοδοξία και πείσμα για ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Λίνος Χρυσικόπουλος, Τζεράι Γκραντ και Νίκος Ρογκαβόπουλος έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους.

Και από τους παίκτες στον προπονητή και τον ιδιοκτήτη.

Τόσο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου όσο και ο Μάκης Αγγελόπουλος αντίστοιχα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία αυτή. Ο 44χρονος κόουτς άκουσε τα μύρια όσα όταν προσλήφθηκε για προπονητής της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019, με τους οπαδούς να αντιδρούν και την Original 21 να βγάζει ανακοίνωση κατά του προσώπου του και της συνεργασίας του με τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Ο ίδιος δεν πτοήθηκε. Δούλεψε, και δουλεύει σκληρά, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στο παρκέ, στους φωτεινούς πίνακες και στην τροπαιοθήκη της ομάδας.

Βέβαια, δεν θα μιλούσαμε για όλα αυτά σήμερα αν δεν υπήρχε ο κ. Αγγελόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι πρώτα φίλαθλος και μετά μεγαλομέτοχος. Από το 2014 που ανέλαβε το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου λειτουργεί αρχικά με το συναίσθημα και έπειτα με την λογική. Έχοντας επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα της καρδιάς του, έχοντας φέρει παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχοντας βάλει σε τροχιά την μετακόμιση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία το «είναι τρελός ο πρόεδρος» που τραγουδούσαν οι οπαδοί κατά την χθεσινή άφιξη της ομάδας στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Πρώτος “κιτρινόμαυρος” τίτλος λοιπόν, για τη φετινή σεζόν και τέταρτος τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών διακρίσεων. Η ΑΕΚ μας υπενθυμίζει με κάθε τρόπο πως έχει αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα. Πως είναι εδώ, υπολογίσιμη δύναμη -εντός και εκτός συνόρων- που πατάει στο παρκέ με έναν και μόνο στόχο… τη νίκη. Εμείς δεν έχουμε παρά να την χαρούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments