Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της πόλης – Αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της πόλης – Αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό
Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της πόλης - Αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα διανομείς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και κατατέθηκε στη Βουλή, τη Δευτέρα.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας. “Το ασφαλιστικό της νέας κυβέρνησης νομιμοποιεί, θωρακίζει και επεκτείνει τον νόμο Κατρούγκαλου. Για εμάς τους διανομείς αλλά και γενικότερα για τον κλάδο του Επισιτισμού ένας διανομέας με την μισοασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία θα πάρει σύνταξη στα 90-100 χρονών και η σύνταξη που θα πάρει θα είναι στα 350 ευρώ”, ανέφερεο Βασίλης Κεφαλάς , μέλος ΔΣ συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και μέλος της Επιτροπής Διανομέων.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διανομείς ζητούν να καταργηθεί το νέο ασφαλιστικό και ο νόμος Κατρούγκαλου, να ενταχθούν ειδικότητες του κλάδου Τουρισμού-Επισιτισμού αλλά και οι διανομείς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η μοτοπορεία θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους και θα καταλήξει στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε το βίντεο από τη μοτοπορεία που πραγματοποιούν οι δινομείς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

Υπενθυμίζεται ότι «κόλαση» επικρατεί από νωρίς το πρωί και στους περισσότερους δρόμους της πρωτεύουσας μετά την 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας με αφορμή την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού από την κυβέρνηση. Η μετακίνηση στην Αθήνα είναι δύσκολη υπόθεση σήμερα, καθώς για όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments