Ελλάδα

Μεταναστευτικό πρόσφυγες: Τουλάχιστον 300 άτομα έφτασαν σε ελληνικό έδαφος το τελευταίο 24ωρο

Μεταναστευτικό πρόσφυγες: Τουλάχιστον 300 άτομα έφτασαν σε ελληνικό έδαφος το τελευταίο 24ωρο
Μεταναστευτικό πρόσφυγες: Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν σε πέντε διαφορετικά περιστατικά, ενώ 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών.

Μεταναστευτικό πρόσφυγες: Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή από χθες 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 07.00 ως σήμερα την ίδια ώρα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας διάσωσης, εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες – μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο και 35 στη Κω. Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα 43 πρόσφυγες – μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακτές της Λέσβου σε δύο διαφορετικά περιστατικά, 33 στη Χίο και 46 στη Σάμο.

Παράλληλα σημειώνεται πως στελέχη του Λιμενικού Σώματος  σε συνεργασία με σκάφη του στρατού, προχώρησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά αλλοδαπών το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Καρλοβασίου ν.Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβος στην οποία επενέβαιναν μετανάστες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  πλήρωμα πλωτού σκάφους του Ελληνικού Στρατού στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνόδευσε τη λέμβο με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι αλλοδαποί, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ηλικίας 29 ετών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου και από το Λιμεναρχείο Σάμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments