Διεθνή

Κορονοϊός Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα

Κορονοϊός Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα
Κορονοϊός Ιταλία: Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του κορονοϊού. Και τρίτο άτομο έχασε τη ζωή του στην Ιταλία, την ώρα που τα κρούσματα στη γειτονική χώρα ξεπερνούν τα 130. Προβληματισμός στο ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Κορονοϊός Ιταλία: Ένας ακόμη θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφηκε στην Ιταλία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, τη στιγμή που οι αρχές της χώρας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου στο βόρειο τμήμα της χώρας Έτσι, πλέον οι νεκροί του φονικού ιού στη γειτονική χώρα αυξήθηκαν στους τρεις.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters σε δημοσιογράφους ότι το τρίτο θύμα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από την πόλη Κρέμα, ανατολικά του Μιλάνου, η οποία έπασχε από καρκίνο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι ασθενείς στη βόρεια Ιταλία έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες.

Στο μεταξύ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα ξεπερνούν τα 130.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του όλη την εβδομάδα που αρχίζει αύριο Δευτέρα, ως προληπτικό μέτρο κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Όπως ανέφερε υπάρχει ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον. Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας. 

Προβληματισμό προκαλούν στο ελληνικό υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση. «Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορονοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια» αναφέρεται.

Ενημέρωση πραγματοποιείται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)». Οι αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.

Στον υπόλοιπο κόσμο, οι θάνατοι στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν στους τέσσερις.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 556 στη Νότια Κορέα, σημειώνοντας αύξηση κατά 1/3 μέσα σε 24 ώρες. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Στην Κίνα, η Επιτροπή Εθνικής Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 76.936 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 έχουν καταγραφεί έως τώρα σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον 22.888 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και από τους 51.606 που νοσηλεύονται, οι 10.968 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί 648 νέα κρούσματα και έχουν αναφερθεί ακόμα 97 θάνατοι εκ των οποίων οι 96 στην επαρχία Χουμπέι, που είναι η εστία του κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments