Διεθνή

Κορωνοϊός – Ιταλία: Και τέταρτος νεκρός – Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Κορωνοϊός – Ιταλία: Και τέταρτος νεκρός – Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη
Κορωνοϊός - Ιταλία: Σε τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία. Στα 153 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στη γειτονική χώρα. Σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια, για την παρουσίαση σχεδίου προστασίας.

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε τέσσερις, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai. Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 84χρονος από το Μπέργκαμο. O άνδρας νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον ιό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα κρούσματα στη χώρα είναι πλέον 153, γεγονός που κατατάσσει την Ιταλία στις χώρες με τα περισσότερα στην Ευρώπη.

Με σχεδόν 78.000 περιστατικά του Covid-19 επιβεβαιωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικοί λένε ότι η κατάσταση σύντομα θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

Σε έντεκα πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι δέκα στην Λομβαρδία και η μία στο γειτονικό Βενέτο, 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.  Οι ιταλικές Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον. Λόγω της αύξησης κρουσμάτων, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι – Βενέτσια Τζούλια, από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

 Σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη:

Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ενημερώνει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στο θέμα καθώς και τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας, έπειτα και από τους θανάτους στην Ιταλία. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εχθές, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών. Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Παράλληλα, το υπ. Παιδείας αποφάσισε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη γειτονική χώρα. Στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας επισήμαινε ότι μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο δρα προληπτικά για να προστατεύσει τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται από σήμερα σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments