Ελλάδα

Θεσσαλονίκη πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας: Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων βρέθηκαν χιλιάδες παραβάσεις

Θεσσαλονίκη πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας: Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων βρέθηκαν χιλιάδες παραβάσεις
Θεσσαλονίκη πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας: Οι παραβάσεις ήταν μεταξύ άλλων το παράνομο παρκάρισμα, το παρεμπόριο, η μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Θεσσαλονίκη πρόστιμα δημοτικής αστυνομίας: Συναγερμός το τελευταίο εξάμηνο στη συμπρωτεύουσα, από τους εντατικούς έλεγχους που διενήργησε η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης για παράνομο παρκάρισμα, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  παρεμπόριο και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, το διάστημα που ανέλαβε η διοίκηση Ζέρβα, από 1/9/ 2019 έως 17/2/2020, κόπηκαν συνολικά 109.374 κλήσεις για παραβάσεις που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πρόκειται για 28.788 περισσότερα ροζ φύλλα που τοποθετήθηκαν στα παρμπρίζ των οδηγών που είτε διπλοπάρκαραν, είτε στάθμευσαν σε ράμπες αναπήρων και διαβάσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα 1/9/2018 έως 17/2/2019, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξεως του 36%. Επιπλέον, για το εξάμηνο που ανέλαβε η νέα διοίκηση αφαιρέθηκαν 808 πινακίδες για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης έναντι 539 του περασμένου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 150%. «Το «σας παρακαλώ» στον παραβάτη οδηγό ώστε να μετακινεί το όχημα του τελείωσε», δήλωσε ο κ. Δαγκλής, προσθέτοντας πως από χάρη στους πρόσφατους ελέγχους έχει βελτιωθεί η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έχει μειωθεί ο χρόνος διέλευσης των οδηγών από οδούς όπως η Τσιμισκή.

Σχετικά με τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το τελευταίο εξάμηνο (1/9/2019 έως 17/2/2020) πραγματοποιήθηκαν 1.026 έλεγχοι, έναντι 780 που έγιναν το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας αύξηση περίπου 32%

Στα ύψη και οι έλεγχοι για το παρεμπόριο καθώς τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αυξήθηκαν κατά 1.072%. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 385 έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου επί διοίκησης Ζέρβα, ενώ επιβλήθηκαν 129 πρόστιμα έναντι 11 της προηγούμενης χρονιάς. Ο κ. Δαγκλής ανακοίνωσε πως το πλήθος των αντικειμένων «μαϊμού» που κατασχέθηκαν μέσα στο εξάμηνο είναι 31.177.

Όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επανέλαβε πως η Θεσσαλονίκη έχει συμμορφωθεί σε ποσοστό 90,01% και πως από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 διενεργήθηκαν 1.331 έλεγχοι από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας, ενώ επιβλήθηκαν 133 πρόστιμα. «Δεν είναι στόχος της διοίκησης να εισπράξει χρήματα, αλλά να τηρήσει τους νόμους και να κρατήσει την πόλη λειτουργική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγκλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments