Διεθνή

Κορωνοϊός: Νεκρός και τέταρτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess

Κορωνοϊός: Νεκρός και τέταρτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess
Κορωνοϊός: Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου

Κορωνοϊός:  Ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK σήμερα. Επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο, πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp, καθώς παρά τα υποτιθέμενα μέτρα καραντίνας πάνω στο σκάφος, εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν. Ο αριθμός των ασθενών εξάλλου αυξάνεται στην Ιαπωνία, με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας αργότερα σήμερα.

 

Κορωνοϊός: Μόλις 9 νέα κρούσματα εκτός Χουμπέι επιβεβαιώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρου της κρίσης, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, από τα συνολικά 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του COVID-19, τα 499 επαληθεύτηκαν στη Χουμπέι χθες Δευτέρα. Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν 11, ενώ το Σάββατο 18.

Εξάλλου, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα. Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.589 άνθρωποι. Συνολικά, 27.323 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα.

Κορωνοϊός – Υπουργός Υγείας Ιαπωνίας: Νωρίς να μιλάμε για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο υπουργός υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε σήμερα ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για «να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο», οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, λόγω του κορωνοϊού και της εξάπλωσής του στην Ιαπωνία.

Έχουν αυξηθεί οι ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να μετακινηθούν ή να ακυρωθούν, με έναν υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου να δηλώνει ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός αν χρειαστεί. Τα σχόλια του Κάτο έγιναν όταν ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments