Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εντείνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα των ύποπτων κρουσμάτων

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εντείνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα των ύποπτων κρουσμάτων
Κορωνοϊός Ελλάδα: Την ίδια ώρα που ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες παγκοσμίως, η αγωνία φτάνει στα ύψη για την εξέλιξη του ιού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η αγωνία για τα ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού την ίδια στιγμή που οι νεκροί στην γειτονική Ιταλία ανήλθαν στους 11, σε Αθήνα και Μυτιλήνη εντείνεται ακόμα και πιο πολύ, αφού αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από τα αντίστοιχα νοσοκομεία. Ειδικότερα, ένας άνδρας μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο Αττικόν με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε συμπτώματα ίωσης ενώ είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται πως το δεύτερο ύποπτο κρούσμα στην Αθήνα, ο λόγος για έναν 25χρονο ναυτικό που νοσηλευόταν σε απομόνωση στο Σωτηρία βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, ο πρώτος συναγερμός σήμανε για ένα 4χρονο αγόρι, κάτοικο Κορίνθου με πατέρα από την Ιταλία. Το παιδί εισήχθη εσπευσμένα με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης στο Παίδων «Αγία Σοφία» και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του δείγματος που του πήραν αναμένονται, ωστόσο οι γιατροί δίνουν μικρές πιθανότητες να βγει θετικό.

Παράλληλα σε καθεστώς παρακολούθησης βρίσκονται τέσσερις μαθητές και τέσσερις καθηγητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία και επέστρεψαν στην Ξάνθη στις 22 Φεβρουαρίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα, αλλά τους έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες και συστάσεις, ώστε να μη συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου και παράλληλα να ελέγχονται καθημερινά για την εκδήλωση πυρετού ή άλλων πιθανών συμπτωμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments